Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ κλείνει τη συμφωνία για το 25%

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ κλείνει τη συμφωνία για το 25%

Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ είναι κοντά στη συμφωνία για την αγορά του 25% της Γιουνάιτεντ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «Ineos» και οι Γκλέιζερς εργάζονται όλη την εβδομάδα για να ολοκληρώσουν τα γραφειοκρατικά, ώστε τις πρώτες εβδομάδες του νέου έτος να επικυρωθεί πλήρως η συμφωνία.

Το deal του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ για την αγορά του 25% της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρισκόταν σε τελικές διαπραγματεύσεις το βράδυ της Πέμπτης. Η «Ineos» και η οικογένεια Glazer εργάζονταν όλη την εβδομάδα, ώστε να αρχίσει η διαδικασία των εγκρίσεων από την Premier League και άλλες ρυθμιστικές αρχές.

Οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να ανακοινωθεί μέσω του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, όπου είναι εισηγμένες οι μετοχές της Γιουνάιτεντ. Οι συζητήσεις συνεχίζονταν, αλλά οι οπαδοί της Μάντσεστερ ελπίζουν σε κάτι χειροπιαστό μετά από μήνες παρατεταμένων συνομιλιών και αβεβαιότητας γύρω από μια ομάδα που παραπαίει.

Ο Ράτκλιφ, με το 25% του συλλόγου θα έχει τον έλεγχο των ποδοσφαιρικών λειτουργιών. Οι επιπλοκές του τρόπου κατανομής της εξουσίας μεταξύ της αθλητικής πλευράς και της εμπορικής επιχείρησης πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των λόγων για τους οποίους οι συνομιλίες διήρκεσαν τόσο πολύ.

Εχει περάσει περισσότερο από ένας χρόνος από τότε που οι Γκλέιζερς ανακοίνωσαν ότι θα εξετάσουν «στρατηγικές εναλλακτικές», με τα έξι αδέλφια να χωρίζονται μεταξύ αυτών που θέλουν να πουλήσουν και άλλους να πιστεύουν ότι η αξία της Γιουνάιτεντ θα συνεχίσει να αυξάνεται. Η οικογένεια ήλπιζε για ένα deal που θα ξεπερνούσε τα 6 δισεκατομμύρια λίρες, αλλά η προσφορά του Ράτκλιφ θα είναι κοντά στα 5 δισεκατομμύρια λίρες. Η αγορά του 25% είναι πιθανό να αποδειχθεί το πρώτο βήμα σε μια σταδιακή εξαγορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή