Μαν. Γιουνάιτεντ: Το σχέδιο Ράτκλιφ και οι σκέψεις για απολύσεις 300 υπαλλήλων

Μαν. Γιουνάιτεντ: Το σχέδιο Ράτκλιφ και οι σκέψεις για απολύσεις 300 υπαλλήλων

Τι αλλάζει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά την είσοδο του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ στον αγγλικό σύλλογο

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Γιουνάιτεντ άλλαξε σελίδα, αφού το διοικητικό συμβούλιο της Μάντσεστερ ενέκρινε την απόκτηση του 25% των μετοχών του συλλόγου από τον Σερ Τζιμ Ράτκλιφ. Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος θα αναλάβει πλήρως τον αθλητικό έλεγχο της ομάδας, ενώ θα βάλει το ποσό των 237 εκατ. λιρών στον σύλλογο για επενδύσεις στις υποδομές του, ανεβάζοντας την άμεση δαπάνη του σε περίπου 1,2 δισ. λίρες.

Ωστόσο, δεν είναι όλα… ρόδινα στον σύλλογο. Σύμφωνα με τον «Guardian», ο διευθύνων σύμβουλος της Ineos, θα ήθελε να πραγματοποιήσει έλεγχο προκειμένου να μειώσει το κόστος του συλλόγου, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε απολύσεις 300 υπαλλήλων. Ειδικότερα, σκέφτεται να απολύσει το 30% των εργαζομένων της ομάδας. Εξάλλου, στόχος του είναι η ελαχιστοποίηση όλων των εξόδων που δεν σχετίζονται με τις μεταγραφές.

«Πιστεύω ότι μπορούμε να προσφέρουμε στις υποδομές για να συμπληρώσουμε την αναμφισβήτητη εμπορική επιτυχία που γνωρίζει ο σύλλογος. Αυτό θα πάρει χρόνο και υπομονή, καθώς και αυστηρότητα, αλλά και επαγγελματική διαχείριση», φέρεται να δήλωσε ο Τζιμ Ράτκλιφ σε επιστολή του προς τους συνδέσμους φιλάθλων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή