Τένις: Ανετη πρόκριση Τσιτσιπά στον β’ γύρο στη Μελβούρνη

Τένις: Ανετη πρόκριση Τσιτσιπά στον β’ γύρο στη Μελβούρνη

Ο Ελληνας πρωταθλητής επικράτησε του Βέλγου Μπεργκς με 3-1 σετ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον δεύτερο γύρο του Αυστραλιανού Οπεν προκρίθηκε σήμερα το πρωί, Δευτέρα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, επικρατώντας με 3-1 σετ (6-7, 6-1, 6-1, 6-3) του Βέλγου Ζιζού Μπεργκς στον α’ γύρο του μεγάλου τουρνουά της Μελβούρνης.

Ο Μπεργκς ήταν επιλαχών στα προκριματικά και πήρε την τελευταία στιγμή θέση στο κυρίως ταμπλό απέναντι στον Τσιτσιπά λόγω τραυματισμού του Ιταλού Ματέο Μπερετίνι.

Ο Βέλγος εκμεταλλεύθηκε αυτόν τον αιφνιδιασμό του Ελληνα τενίστα και επικράτησε στο τάι-μπρέικ του πρώτου σετ στον αγώνα που έγινε μεσημέρι Δευτέρας – τοπική ώρα.

Στη συνέχεια όμως ο Τσιτσιπάς, νούμερο 7 στον κόσμο, ήταν σαρωτικός, παίρνοντας τα 18 από τα επόμενα 23 γκέιμ και επικρατώντας με χαρακτηριστική άνεση του αντιπάλου του, καθώς είχε πλέον διαβάσει το παιχνίδι του.

«Δεν ήταν εύκολο να αντιμετωπίσω έναν άλλο αντίπαλο από εκείνον για τον οποίο προετοιμαζόμουν. Είμαι όμως ικανοποιημένος από το παιχνίδι μου και το μαχητικό πνεύμα που είχα» δήλωσε αμέσως μετά τη νίκη του ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας στην ιστορία.

Υπηρξε μια δύσκολη στιγμή στο παιχνίδι, όταν λίγο έλειψε άθελά του ο Τσιτσιπάς να χτυπήσει τον αντίπαλό του με την μπάλα, την οποία επέστρεψε με δύναμη αν και είχε ήδη τελειώσει ο πόντος. Σε περίπτωση που τον χτυπούσε, θα κινδύνευε με αποκλεισμό. Ο Ελληνας πρωταθλητής έσπευσε αμέσως να ζητήσει συγγνώμη από τον αντίπαλό του.

Στον β’ γύρο ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης δύο Αυστραλών, του Αλεξάνταρ Βούκιτς και του Τζόρνταν Τόμπσον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή