«The Best»: Αυτοί που στήριξαν τον Λιονέλ Μέσι

«The Best»: Αυτοί που στήριξαν τον Λιονέλ Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε το βραβείο «The Best» της FIFA, όμως το βλέμμα στρέφεται σε αυτούς που ψήφισαν, αλλά κι αυτούς που... αγνόησαν τον Αργεντινό σταρ

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η FIFA και η «Χρυσή Μπάλα», χώρισαν τους δρόμους τους το 2016, με το «The Best» να σχηματίζεται στον απόηχο του διαζυγίου. Σε αντίθεση με τη «Χρυσή Μπάλα», όπου οι δημοσιογράφοι έχουν τον τελευταίο λόγο, τα βραβεία της FIFA επιλέγονται από οπαδούς, μια ομάδα δημοσιογράφων, αρχηγούς και προπονητές των εθνικών ομάδων. Επιπλέον, όλες οι ψήφοι είναι δημόσιες.

Η λίστα των ψήφων έχει μεγάλο ενδιαφέρον, τονίζοντας τις αντιπαλότητες, αλλά και τις «συμμαχίες». Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, για παράδειγμα, έχει ψηφίσει τον Μέσι μόνο μία φορά από το 2010. Ο Μέσι έχει ψηφίσει τον Ρονάλντο δύο φορές: το 2018 και το 2019. Ποιοι όμως ψήφισαν τον Αργεντινό σταρ ως τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή για το 2023; Θυμίζουμε, πως ο παίκτης της Ίντερ Μαϊάμι είχε τους ίδιους ακριβώς βαθμούς με τον Χάαλαντ, η μεγάλη διαφορά στις ψήφους των αρχηγών των εθνικών ομάδων ήταν αυτή που έκρινε και τον νικητή, καθώς σύμφωνα με την FIFA, σε περίπτωση ισοβαθμίας, τότε οι ψήφοι των αρχηγών πολλαπλασιάζονται επί πέντε.

Συνολικά, 107 ήταν οι αρχηγοί που ψήφισαν τον Μέσι. Ανάμεσα τους, ποδοσφαιριστές όπως ο Λούκα Μόντριτς, ο Κίλιαν Μπαπέ, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο Μοχάμεντ Σαλάχ, ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, ο Ρομέλου Λουκάκου, ο Σον και ο Χάρι Κέιν.

Στον αντίποδα, ο Χάαλαντ, παρότι είχε ίδιους βαθμούς με τον Μέσι, συγκέντρωσε μόλις 64 ψήφους από τους αρχηγούς, χάνοντας έτσι τη μάχη στο νήμα. Όπως αποκάλυψε η FIFA τη διαφορά στα φετινά βραβεία την έκαναν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, καθώς οι αρχηγοί ήταν αυτοί που έκριναν το τελικό αποτέλεσμα.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο αρχηγός της Πορτογαλίας, Πέπε, πρώην συμπαίκτης του Ρονάλντο, δεν ψήφισε τον Μέσι. Ο αμυντικός της Πόρτο ψήφισε τον  Μπερνάρντο Σίλβα ως κορυφαίο. Ο Μέσι δεν έλαβε ψήφο από τον αρχηγό της Αυστρίας, Ντάβιντ Αλάμπα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως ο νυν αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης, είχε υποστεί ρατσιστική επίθεση στα social media όταν ψήφισε τον Αργεντινό σταρ πέρυσι και όχι τον τότε συμπαίκτη του, Καρίμ Μπενζεμά.

Ο Μέσι δεν μπήκε στη λίστα του προπονητή της Γερμανίας, Γιούλιαν Νάγκελσμαν, ούτε ήταν στην πρώτη τριάδα του κόουτς της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ο οποίος ψήφισε τρεις παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι: τον Χάαλαντ, τον Ρόδρι και τον Μπερνάρντο Σίλβα.

Μπακασέτας και Πογιέτ στήριξαν Μέσι

Ο «pulga» είχε και την ψήφο του Τάσου Μπακασέτα, καθώς ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος έδωσε την πρωτιά στον Αργεντίνο σούπερ σταρ. Δεύτερος στις ψήφους του Έλληνα άσου ήταν ο Χάαλαντ και τρίτος ο Μπαπέ. Την ίδια ακριβώς άποψη είχε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της «γαλανόλευκης», Γκουστάβο Πογέτ, με τον Ουρουγουανό προπονητή να ψηφίζει με την ίδια σειρά.

Παρά το γεγονός ότι κέρδισε το βραβείο «The Best» για τρίτη φορά, ο Μέσι δεν βρέθηκε στο Λονδίνο για να παραλάβει το τρόπαιο. Αντίθετα, συνέχισε τις προπονήσεις στη Νότια Φλόριντα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή