Εκτός Κυπέλλου άφησε την ΑΕΚ ο Αρης

Εκτός Κυπέλλου άφησε την ΑΕΚ ο Αρης

Προκρίθηκαν στους «8» της διοργάνωσης Παναιτωλικός και ΟΦΗ – Με το ένα πόδι στα ημιτελικά ο ΠΑΟΚ

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρης για τελικό. Οι «κίτρινοι», έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κουέστα, νίκησαν με 4-2 την ΑΕΚ στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 η παράταση και η κανονική διάρκεια) και πήραν το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου, όπου έχουν μάλιστα βατό δρόμο μέχρι τον τελικό.

Ο Ισπανός γκολκίπερ απέκρουσε δύο πέναλτι και ήταν αυτός που έστειλε την ομάδα στη Θεσσαλονίκη στον επόμενο γύρο, απέναντι στην καλύτερη χθες Ενωση, που έχασε σημαντικές ευκαιρίες να «καθαρίσει» αυτή το παιχνίδι. Η ΑΕΚ απείλησε σε όλο το πρώτο 45λεπτο και τελικά βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στις καθυστερήσεις, όταν ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ και ο Γκατσίνοβιτς μετά από φάση διαρκείας άνοιξε το σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ έδωσε χώρο στον Αρη, που κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα στο 58΄ με κεφαλιά του (σχεδόν) μόνιμου σκόρερ του Μορόν.

«Μίλησε» ο Κουέστα

Στη συνέχεια, παρά τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων, το σκορ δεν άλλαξε ούτε στο υπόλοιπο της κανονικής διάρκειας ούτε στην παράταση, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στα πέναλτι. Εκεί «μίλησε» ο Κουέστα, που έπιασε τα σουτ των Βίντα και Πόνσε και χάρισε την πρόκριση στον Αρη με συνολικό σκορ 5-3.

Στα άλλα δύο παιχνίδια των χθεσινών αγώνων για τη φάση των «16», ο Παναιτωλικός, αν και έκανε τα εύκολα δύσκολα, πήρε το εισιτήριο για την 8άδα μετά το 2-2 με την Καλλιθέα στο «Ελ Πάσο», χάρη στη νίκη του με 3-2 στο Αγρίνιο.

Για τους νικητές σκόραραν οι Ντουάρτε (7΄) και Χουάνπι (12΄), ενώ για τους γηπεδούχους που άγγιξαν την ανατροπή που θα έστελνε το ματς στην παράταση δίχτυα βρήκαν οι Λουκίνας (36΄) και Τόρες (90+1΄).

Στην Καισαριανή, ο ΟΦΗ πήρε αυτό που ήθελε και με το 1-1 κόντρα στην Κηφισιά έκλεισε θέση στους «8» του Κυπέλλου με συνολικό σκορ 4-2.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Κωνσταντακόπουλο (60΄), ενώ οι Κρητικοί ισοφάρισαν με πέναλτι του Λουίζ Φελίπε στο 90΄+3΄. Στα προημιτελικά ο ΟΦΗ θα παίξει με τον Παναιτωλικό.

Στις Σέρρες, ο ΠΑΟΚ σκόρπισε τον Πανσερραϊκό στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα προημιτελικά, επικρατώντας με 4-0 και έκλεισε θέση για την τετράδα.

Ο «Δικέφαλος» προηγήθηκε στο 8΄ με τον Νάσμπεργκ, ο Σάστρε έκανε το 2-0 στο 23΄, στο 69΄ ο Μάρκος Αντόνιο πέτυχε το 3-0, ενώ το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Ζίφκοβιτς. Ο ΠΑΟΚ έχασε και πέναλτι με τον Τόμας στο 57΄.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT