Ο προπονητής της εθνικής ομάδας πόλο στην «Κ»: «Τώρα αρχίζουν τα δυνατά παιχνίδια»

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας πόλο στην «Κ»: «Τώρα αρχίζουν τα δυνατά παιχνίδια»

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών Θοδωρής Βλάχος μιλάει στο kathimerini.gr.

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις οκτώ καλύτερες ομάδες του παγκοσμίου πρωταθλήματος πόλο βρίσκεται, για ακόμη μία φορά, η εθνική των ανδρών. Στην Ντόχα, οι αθλητές του Θοδωρή Βλάχου έχουν δείξει ότι δίκαια συμπεριλαμβάνονται στους κορυφαίους του κόσμου. Προκρίθηκαν στους προημιτελικούς ως πρώτοι στον όμιλό τους και είναι έτοιμοι για τη συνέχεια καθώς, όπως δήλωσε ο προπονητής τους στο kathimerini.gr, «τα δυνατά και ωραία παιχνίδια αρχίζουν τώρα».  

Η επόμενη αναμέτρηση για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα διεξαχθεί την προσεχή Τρίτη. Θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του χιαστί παιχνιδιού Ιταλία – Κίνα που θα διεξαχθεί σήμερα. Στον αγώνα με τη Γαλλία, από τον οποίο κρίθηκε η απευθείας πρόκριση, οι διεθνείς μας είχαν την ευκαιρία να κάνουν ένα δυνατό παιχνίδι σαν και αυτά που αναμένεται να ακολουθήσουν στη συνέχεια του θεσμού.

«Με τη Γαλλία δεν μπορούμε να πούμε ότι παίξαμε τέλεια αλλά κερδίσαμε. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις ότι, παρόλο που δεν έδωσες τον καλύτερό σου εαυτό, κέρδισες ένα τέτοιο παιχνίδι. Λειτουργεί θετικά», μας είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Το παιχνίδι της Τρίτης θα είναι το καθοριστικό για την ελληνική ομάδα. Με νίκη θα προκριθεί στους ημιτελικούς και θα μπορέσει να διεκδικήσει κάποιο μετάλλιο. Το όνειρο των ανθρώπων της ελληνικής υδατοσφαίρισης έχει… χρώμα χρυσό καθώς ποτέ η ανδρική ομάδα δεν έχει κατακτήσει μία πρωτιά σε ένα παγκόσμιο.

«Ολα έχουν πάει όπως τα είχαμε σχεδιάσει»

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το φαβορί για την πρόκριση στους «οκτώ» είναι η Ιταλία. Πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα, η οποία δεν έχει πάρει ακόμη την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό το «εισιτήριο» έχει σκοπό να το κατακτήσει στην πισίνα της Ντόχα.

Η «Σκουάντρα Ατζούρα» της υδατοσφαίρισης αναμένεται, εκτός απροόπτου, να είναι την προσεχή Τρίτη η αντίπαλος της εθνικής μας .

«Η διοργάνωση μέχρι τώρα έχει κυλήσει όπως την είχαμε σχεδιάσει. Θέλαμε να κατακτήσουμε την πρώτη θέση για να παίξουμε ένα παιχνίδι λιγότερο και να προετοιμαστούμε. Τώρα περιμένουμε να δούμε ποιος θα νικήσει στο χιαστί. Σε αγώνες αυτού του επιπέδου δεν παίζει ρόλο ποιος θα είναι απέναντί σου. Σημασία έχει σε τι ημέρα θα βρεθείς εσύ. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί, να είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνα και την επίθεση και να έχουμε καλές στιγμές ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε με αξιώσεις την είσοδο στην τετράδα και, στη συνέχεια, την κατάκτηση ενός μεταλλίου», υπογράμμισε ο κ. Βλάχος, ενώ όταν του ζητήσαμε να συγκρίνει την απόδοση των αθλητών του στο παγκόσμιο με την εμφάνισή τους στο πρόσφατο ευρωπαϊκό, μας απάντησε: «Μέχρι τώρα δεν έχουμε δώσει κάποιο ιδιαίτερα δύσκολο παιχνίδι για να μπορέσει να υπάρξει σύγκριση».

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα παίρνουν μέρος 2.600 αθλητές και αθλήτριες από 201 χώρες. Οι αγώνες της υδατοσφαίρισης διεξάγονται στο πανέμορφο «Aspire Dome» και, όπως μας είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής, πρόκειται για μία εξαιρετική διοργάνωση. «Οι ωραίοι αγώνες στο πόλο αρχίζουν τώρα με τα νοκ άουτ παιχνίδια. Σε ότι αφορά το παγκόσμιο είναι πολύ καλά διοργανωμένο σε όλους τους τομείς».      

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή