Ολοι κερδισμένοι ύστερα από τέτοια ματς

Ολοι κερδισμένοι ύστερα από τέτοια ματς

Τα μηνύματα που εκπέμπουν αναμετρήσεις όπως της Λεωφόρου είναι πολύ δυνατά και σημαντικά, πέρα από κάθε έπαρση και αλαζονεία

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ομαδικά αθλήματα μπορούν να δημιουργήσουν τόσο έντονα συναισθήματα, τέτοιες ακραίες εναλλαγές: το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ

Τι να θυμηθεί κανείς… Από το τρίποντο του Τζόρτζεβιτς το 1992 με την Παρτιζάν, την ανατροπή του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ το 2012, του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ με το κλέψιμο του Διαμαντίδη στον Μουλαομέροβιτς το 2006, το συγκλονιστικό τρόπαιο της Γιουνάιτεντ απέναντι στη Μπάγερν το 1999, στο θρίλερ της Λεωφόρου το βράδυ της Τετάρτης του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ και τόσες άλλες.

Αναμετρήσεις που έδειχναν ξεκάθαρα τον νικητή, όμως ο… ηττημένος δεν είχε πει την τελευταία λέξη του. Ματς που αφήνουν τον φίλαθλο με το στόμα ανοικτό και προκαλούν ντελίριο στα όρια της… τρέλας στον οπαδό.

Μέσα από τον αθλητισμό, μέσα από τη φύση αυτών των δύο σπορ, τα πάντα μπορούν να ανατραπούν, ο καλύτερος δεν μπορεί να νιώθει ασφάλεια, το αουτσάιντερ μπορεί να ελπίζει αρκεί να το πιστεύει. 

Η επιβράβευση της πίστης και του κουράγιου, η άρνηση της ήττας, ο πανικός του πιο ισχυρού -έστω και για ένα ματς- απέναντι στο αποφασισμένο βλέμμα του ανίσχυρου.

Το Κύπελλο Ελλάδος μάς χάρισε ένα θρίλερ που όμοιό του δεν έχει προκύψει στο παρελθόν με γκολ στην εκπνοή της παράτασης και τρεις αποκρούσεις τερματοφύλακα σε ισάριθμα ματς – μπολ αντιπάλου. 

Αναμετρήσεις που αναδεικνύουν την ομορφιά και την κρυφή γοητεία του αθλητισμού, το δικαίωμα στην τελευταία «ζαριά», στην επιτυχία ακόμη κι όταν όλα δείχνουν να έχουν τελειώσει. 

Αγώνες που μέσα από όλο αυτό το ακραίο σασπένς και μέσα από καθηλωτικές εικόνες όπως αυτές του Ποντένσε με τον Λοντίγκιν στο Καραϊσκάκη ή το καθολικό χειροκρότημα των φίλων του Παναθηναϊκού στον τραυματισμένο Μπάμπα, καταδεικνύουν το μάταιο της βίας και της ανοησίας των χούλιγκαν.

Τα μηνύματα που εκπέμπουν τέτοιες αναμετρήσεις είναι πολύ δυνατά και σημαντικά, πέρα από κάθε έπαρση και αλαζονεία, μακριά από φθηνές δικαιολογίες και μετατόπιση ευθυνών. Υστερα από τόσο μεγάλες αναμετρήσεις, κερδισμένοι είναι τόσο οι νικητές και οι ηττημένοι, όσο οι οπαδοί και οι παράγοντες.

Μόνο ύστερα από τόσο μεγάλες συγκινήσεις, μεγαλώνουν και δυναμώνουν αυτοί που συμμετέχουν σε αυτό, είτε άμεσα είτε έμμεσα. 

Μαθήματα έξω από τη σφαίρα του αποτελέσματος. Μαθήματα που αξίζει να βρουν αποδέκτες και ανοικτά μυαλά… 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT