Από τα πόδια του Τσιμίκα, η κούπα του League Cup στη Λίβερπουλ

Από τα πόδια του Τσιμίκα, η κούπα του League Cup στη Λίβερπουλ

Ο Τσιμίκας, ο παίκτης των... τελικών για τη Λίβερπουλ, έδωσε ξανά το τρόπαιο! Αυτή τη φορά με ασίστ στο 118΄ στον Φαν Ντάικ, ο οποίος έδωσε τη νίκη κόντρα στην Τσέλσι και το League Cup.

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Μάιο του 2022 ο Τσιμίκας είχε χαρίσει το τρόπαιο του Κυπέλλου στη Λίβερπουλ στη διαδικασία των πέναλτι επί της Τσέλσι (6-5).

O Ελληνας διεθνής είναι ο παίκτης των… τελικών, αφού από την ασίστ του η Λίβερπουλ επικράτησε 1-0 της Τσέλσι στην παράταση και κατέκτησε το League Cup. Σκόρερ ο Φαν Ντάικ σε ένα συγκλονιστικό ματς

Πολλές και κλασικές ευκαιρίες εκατέρωθεν, δύο δοκάρια (ο Χάκπο για τη Λίβερπουλ στο πρώτο μέρος, ο Γκάλαχερ για την Τσέλσι στο ξεκίνημα του δεύτερου), δύο γκολ που δε μέτρησαν λόγω VAR (του Στέρλινγκ στο 33΄ και του Φαν Ντάικ στο 60΄, με τη Λίβερπουλ να «λυτρώνεται» τελικά στο 118΄ από την κεφαλιά του αρχηγού της.

Ο Τσιμίκας πέρασε αλλαγή στο 87ο λεπτό του τελικού κι από δική του εκτέλεση κόρνερ, ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ στο 118ο λεπτό χάρισε τον τίτλο στους «κόκκινους» με 1-0.

Η Λίβερπουλ, κατέκτησε τον πρώτο από τους τέσσερις τίτλους που κυνηγά, μιας κι εκτός του πρωταθλήματος, διεκδικεί το Κύπελλο, αλλά και το Europa League σε μία χρονιά που είναι η τελευταία του Γιούργκεν Κλοπ στον σύλλογο.

Η Λίβερπουλ με το τρόπαιο που κατέκτησε έφτασε τα 10 στη διοργάνωση, στην οποία είναι πολυνίκης.

Τσέλσι (Μαουρίσιο Ποτσετίνο): Πέτροβιτς, Μάλο Γκούστο, Ντισασί, Κόλγουιλ, Τσίλγουελ, Καϊσέδο, Έντσο Φερνάντες, Στέρλινγκ (67΄Ενκουνκού), Πάλμερ, Γκάλαγκερ, Τζάκσον (90΄Μούντρικ)

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Κέλεχερ, Μπράντλεϊ (72΄Κλαρκ), Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (87΄Τσιμίκας), Έντο, Μακ Άλιστερ (87΄ΜακΚόνελ), Χράφενμπερχ (28΄Γκόμες), Έλιοτ, Ντίας, Χάκπο (87΄Ντανς)

 

Οι νικητές του League Cup

10 τρόπαια: Λίβερπουλ
8 τρόπαια: Μάντσεστερ Σίτι
6 τρόπαια: Μάντσεστερ Γ.
5 τρόπαια: Άστον Βίλα, Τσέλσι
4 τρόπαια: Τότεναμ, Νότιγχαμ Φόρεστ
3 τρόπαια: Λέστερ
2 τρόπαια: Άρσεναλ, Νόριτς, Μπέρμιγχαμ, Γουλβς
1 τρόπαιο: Σουόνσι, Γουέστ Μπρομ, Μίντλεσμπρο, Κ.Π.Ρ., Λιντς, Στόουκ Σίτι, Λούτον, Σέφιλντ Γουέν., Σουϊντον, Όξφορντ, Μπλάκμπερν

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT