Η πρόκληση του παγκοσμίου κλειστού στίβου

Η πρόκληση του παγκοσμίου κλειστού στίβου

Με τέσσερις γυναίκες και πέντε άνδρες, η Ελλάδα θα διεκδικήσει διακρίσεις και ατομικά ρεκόρ στη Γλασκώβη

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πανέμορφη Γλασκώβη βρίσκεται από χθες η ελληνική εθνική ομάδα στίβου προκειμένου να πάρει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού (1-3 Μαρτίου). Στο εμβληματικό στάδιο, δίπλα από τον ποταμό Κλάιντ, οι εννέα εκπρόσωποι της χώρας μας (τέσσερις γυναίκες και πέντε άνδρες) θα διεκδικήσουν διακρίσεις και ατομικά ρεκόρ. Ανάμεσά τους βρίσκονται η Κατερίνα Στεφανίδη και ο Μίλτος Τεντόγλου, οι οποίοι έχουν ως στόχο επιδόσεις που θα τους φέρουν στο βάθρο της διοργάνωσης.

Στο Παγκόσμιο αναμένεται να αγωνιστούν 650 αθλητές και αθλήτριες από 130 χώρες. Η ελληνική αποστολή αποτελείται από ένα «κράμα» έμπειρων και νέων αθλητών. Τις περισσότερες συμμετοχές σε αντίστοιχες διοργανώσεις έχει ο Κώστας Δουβαλίδης. Ο εμποδιστής θα πάρει μέρος στο 6ο Παγκόσμιο κλειστού της καριέρας του. Από τρεις συμμετοχές έχουν οι Κατερίνα Στεφανίδη, Μίλτος Τεντόγλου, Δημήτρης Τσιάμης, δύο φορές έχει αγωνιστεί η Ελισάβετ Πεσιρίδου, μία ο Εμμανουήλ Καραλής, ενώ για πρώτη φορά θα βρεθούν σε πρωτάθλημα κόσμου στο κλειστό οι Τατιάνα Γκούσιν, Γιάννης Νυφαντόπουλος και Πολυνίκη Εμμανουηλίδου.

Ο Μίλτος Τεντόγλου θα επιχειρήσει το άλμα που θα του επιτρέψει να διατηρήσει τα «σκήπτρα» του, καθώς το 2022 (Βελιγράδι) ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου με 8,55. Στις τελικές λίστες συμμετοχής ο ολυμπιονίκης μας έχει τη 2η καλύτερη φετινή επίδοση. Η Κατερίνα Στεφανίδη διαθέτει στο παλμαρέ της δύο χάλκινα μετάλλια και θα προσπαθήσει να προσθέσει στη συλλογή της και κάποιο άλλο χρώμα. Η επίδοσή της είναι 11η στις 13 αλλά η επικοντίστριά μας έχει εμπειρία για να «πετάξει» ψηλά. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στη μικρότερη της ομάδας, την Πολυνίκη Εμμανουηλίδου. Η 21χρονη σπρίντερ θα αγωνιστεί στα 60 μ. Στο παγκόσμιο ανοικτού στίβου είχε φτάσει μέχρι τους ημιτελικούς των 200 μ.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα αρχίσει μεθαύριο και την πρώτη ημέρα από ελληνικής πλευράς θα αγωνιστούν οι Νυφαντόπουλος (60 μ.) και Γκούσιν (ύψος). Στην ιστορία του θεσμού, η χώρα μας έχει κατακτήσει έξι χρυσά, δύο ασημένια και πέντε χάλκινα μετάλλια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή