Παρούσα ξανά στο βάθρο του στίβου η Ελλάδα

Παρούσα ξανά στο βάθρο του στίβου η Ελλάδα

Δύο μετάλλια και δύο θέσεις σε οκτάδα από τους Ελληνες πρωταθλητές

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ελληνική σημαία ήταν «παρούσα» στον πίνακα των μεταλλίων σε ακόμη ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Και μάλιστα δύο φορές.

Ο Μίλτος Τεντόγλου… συνέλεξε χρυσάφι και στη διοργάνωση της Γλασκώβης και ο Εμμανουήλ Καραλής ανέβηκε στην 3η θέση του βάθρου κατακτώντας το πρώτο του μετάλλιο στον θεσμό. Στις οκτώ καλύτερες αθλήτριες των αγωνισμάτων τους μπήκαν και οι Κατερίνα Στεφανίδη και Τατιάνα Γκούσιν.

Μπορεί πολλοί σπουδαίοι αθλητές και αθλήτριες να μην έβαλαν τους αγώνες της Σκωτίας στο πρόγραμμά τους αλλά η διοργάνωση ήταν αρκετά ανταγωνιστική, παρόλο που δεν επιτεύχθηκαν εντυπωσιακές επιδόσεις.

Ο Μίλτος Τεντόγλου πρώτευσε με άλμα στα 8,22 μ. και έφτασε στα δέκα μετάλλια από διεθνείς διοργανώσεις, εκ των οποίων τα εννέα είναι χρυσά. Η επίδοση δεν άφησε ούτε αυτή τη φορά ικανοποιημένο τον ολυμπιονίκη και είναι λογικό καθώς αυτή τη χρονιά έχει καλύτερο άλμα στα 8,26 μ.

Ο Εμμανουήλ Καραλής κατάφερε και μπήκε την τελευταία στιγμή στον τελικό με τη χαμηλότερη επίδοση (5,72 μ.) αλλά με ένα άλμα στα 5,85 μ., ήρθε 3ος και κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο στον θεσμό.

Μία ίωση στάθηκε εμπόδιο και η Κατερίνα Στεφανίδη δεν ολοκλήρωσε όπως θα επιθυμούσε την προετοιμασία της για το Παγκόσμιο του κλειστού. Αυτή τη σεζόν είχε καλύτερο άλμα στα 4,64 μ. αλλά στη Γλασκώβη έφτασε μέχρι τα 4,55 μ. Με αυτή την επίδοση κατέκτησε την 7η θέση. Την ίδια θέση κατέκτησε στο άλμα εις ύψος η Τατιάνα Γκούσιν με 1,88 μ., η οποία ταξίδεψε στη Σκωτία με 1,91 μ.

Ο 42χρονος Δημήτρης Τσιάμης εκπροσώπησε την Ελλάδα στο τριπλούν μια και, παρά την ηλικία του, εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος αθλητής μας στο αγώνισμα. Με 15,95 μ. πλασαρίστηκε 14ος.

Στη Σκωτία, ο Κώστας Δουβαλίδης συμπλήρωσε την 6η παρουσία του στον θεσμό. Ηρθε 27ος και δήλωσε ότι αυτή η διοργάνωση ήταν η τελευταία της καριέρας του. Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, στα 21 της, έχασε για ένα εκατοστό την απευθείας πρόκριση στους ημιτελικούς των 60 μ. Εκτός ημιτελικών των αγωνισμάτων τους έμειναν και ο Γιάννης Νυφαντόπουλος και η Ελισάβετ Πεσιρίδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή