Γιούργκεν Κλοπ: Φεύγει και αφήνει πίσω του… θεμέλια

Γιούργκεν Κλοπ: Φεύγει και αφήνει πίσω του… θεμέλια

Τα παιδιά του Γιούργκεν Κλοπ που αποτελούν την επόμενη μέρα της Λίβερπουλ

4' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από λίγο καιρό ο Γιούργκεν Κλοπ, εμφανώς συγκινημένος, ανακοίνωνε την αποχώρησή του από την τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ. Πίσω του αφήνει εκτός από τους τίτλους –μεταξύ άλλων την επιστροφή στην κορυφή της Premier League και την κατάκτηση του Champions League- μια παρακαταθήκη παικτών που θα αποτελέσουν την επόμενη μέρα των «κόκκινων».

Γιούργκεν Κλοπ: Φεύγει και αφήνει πίσω του… θεμέλια-1
(AP Photo/Jon Super)

Επί των ημερών του, περίπου 45 παιδιά από την Ακαδημία της Λίβερπουλ προωθήθηκαν στην πρώτη ομάδα, με αποκορύφωμα τα όσα συνέβησαν στον πρόσφατο τελικό του Carabao Cup, όταν και ο Γερμανός τεχνικός δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει πέντε ποδοσφαιριστές που ακόμα πηγαίνουν… σχολείο, φτάνοντας στην κατάκτηση του τροπαίου απέναντι στην Τσέλσι έχοντας μέσο όρο ηλικίας με το σφύριγμα της λήξης, κάτω από τα 22 έτη. Κάτι ανάλογο έπραξε και στο επόμενο παιχνίδι για το FA Cup, όπου τα ίδια… πιτσιρίκια οδήγησαν τη Λίβερπουλ στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.  

Ας δούμε όμως ποια είναι αυτά τα «τρομερά μωρά» που διεκδικούν την καθιέρωσή τους στο «Ανφιλντ».

Τζέιντεν Ντανς, 18, επιθετικός
Εντάχθηκε στην ακαδημία της Λίβερπουλ σε ηλικία οκτώ ετών και έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην πρώτη ομάδα στη νίκη με 4-1 επί της Λούτον. Ο 18χρονος μπορεί να παίξει το ίδιο καλά στη μεσαία γραμμή ή στην επίθεση. Στον τελικό με την Τσέλσι θα μπορούσε να βρει ακόμα και δίχτυα, όμως ο Πέτροβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά την προσπάθειά του. Αντίθετα, σκόραρε δύο φορές στον αγώνα με τη Σαουθάμπτον, όπου μπήκε αλλαγή και μάλιστα μπροστά στο «The Kop». Είναι γιος του πρώην ποδοσφαιριστή Νιλ Ντανς, ενώ προέρχεται από μια εντυπωσιακή σεζόν με την ομάδα Κ18, με την οποία είχε πετύχει 10 γκολ κατά τη διάρκεια της περιόδου 2022-23.

Λιούις Κούμας, 18, επιθετικός
Επίσης γιος ενός πρώην ποδοσφαιριστή, του διεθνούς Ουαλού, Τζέισον Κούμας. Εντάχθηκε στην Ακαδημία της Λίβερπουλ από την Τρανμίρ όταν ήταν 11 ετών κι αγωνίζεται στα άκρα της επίθεσης. Σημείωσε 16 γκολ κατά τη διάρκεια της σεζόν 2022-23 και πρόσθεσε άλλα 12 τέρματα αυτή τη σεζόν, πέντε με την ομάδα κάτω των 18 ετών και επτά σε ισάριθμα παιχνίδια στην Premier League 2 για την ομάδα κάτω των 21 ετών.

Τρέι Νιόνι, 16 ετών, μέσος
Ο 16χρονος μεσοεπιθετικός έκανε το ντεμπούτο του κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Σαουθάμπτον στο Κύπελλο και έγινε έτσι ο νεότερος παίκτης που αγωνίστηκε με τη Λίβερπουλ στο FA Cup. Πήγε στους «κόκκινους» από τη Λέστερ τον Σεπτέμβριο του 2023 και αφού έλαμψε γρήγορα στην ομάδα κάτω των 18 ετών – σκόραρε νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις εναντίον της Εβερτον στο ντεμπούτο του εντός έδρας– προωθήθηκε στην ομάδα κάτω των 21 ετών.

Μπόμπι Κλαρκ, 19 ετών, μέσος
Είναι γιος του Λι Κλαρκ που φόρεσε τις φανέλες της Νιούκαστλ, της Σάντερλαντ και Φούλαμ στις δεκαετίες του 1990 και του 2000. Ο 19χρονος μέσος εντάχθηκε στη Λίβερπουλ από τη Νιούκαστλ το 2021, ενώ έχει περάσει και από την Μπέρμιγχαμ Σίτι μεταξύ 2012-14, όταν ο πατέρας του ήταν προπονητής. Εκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα του Κλοπ στη νίκη με 9-0 επί της Μπόρνμουθ τον Αύγουστο του 2022, ενώ έχει παίξει πρόσφατα στα ματς της Premier League με την Τσέλσι, τη Λούτον και την Μπέρνλι. Επίσης ήταν στην αποστολή στον ημιτελικό του EFL Cup με τη Φούλαμ και στον τρίτο γύρο του FA Cup εναντίον της Αρσεναλ.

Κόνορ Μπράντλεϊ, 20, δεξιός μπακ-χαφ

Γιούργκεν Κλοπ: Φεύγει και αφήνει πίσω του… θεμέλια-2
Ο Κλοπ μαζί με τον Κόνορ Μπράντλεϊ. (AP Photo/Jon Super)

Ο Μπράντλεϊ ήταν ο πιο πολυσυζητημένος νεαρός παίκτης της Λίβερπουλ για την περίοδο 2023-24, όταν και κλήθηκε τον Ιανουάριο να αντικαταστήσει τον Τρεντ Αλεξάντερ-Αρνολντ που ήταν τραυματίας. Εκανε το ντεμπούτο του στην Premier League στη νίκη με 4-0 επί της Μπόρνμουθ και πέτυχε το πρώτο του γκολ στη νίκη με 4-1 επί της Τσέλσι, όταν και αναδείχθηκε MVP του αγώνα. Ο Μπράντλεϊ έχασε τα παιχνίδια της Premier League με την Αρσεναλ και την Μπέρνλι μετά τον θάνατο του πατέρα του. Στις 12 εμφανίσεις του με τη Λίβερπουλ έχει πετύχει ένα γκολ και έχει δώσει πέντε ασίστ. Μάλιστα στον τελικό του Carabao Cup έγινε ο πρώτος Βορειοϊρλανδός που κατακτά ένα τρόπαιο με τη Λίβερπουλ εδώ και 101 χρόνια. Ο τελευταίος ήταν ο γεννημένος στο Μπέλφαστ τερματοφύλακας, Ελίσα Σκοτ, ο οποίος κατέκτησε δύο πρωταθλήματα στις αρχές της δεκαετίας του 1920.

Τζέιμς ΜακΚόνελ, 19 ετών, μέσος
Ο Τζέιμς ΜακΚόνελ αποτελεί άλλη μια επιλογή για τον Γιούργκεν Κλοπ στον ρόλο του αμυντικού χαφ. Εντάχθηκε στη Λίβερπουλ από τη Σάντερλαντ το 2019. Εκανε ντεμπούτο στην ομάδα κάτω των 18 ετών ενώ ήταν ακόμα μόλις 16 ετών το 2020, ενώ πλέον είναι ο αρχηγός της ομάδας U21.Ο Κλοπ του έδωσε χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια κόντρα στην Μπρέντφορντ, την Τουλούζ και την Ουνιόν Σαν Ζιλουάζ , προτού κάνει ντεμπούτο στην αρχική ενδεκάδα στη νίκη με 5-2 επί της Νόριτς στον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας.

Τζάρελ Κουάνσα, 21 ετών, κεντρικός αμυντικός
Εντάχθηκε στην ακαδημία της Λίβερπουλ σε ηλικία οκτώ ετών και ήταν αρχηγός της ομάδας κάτω των 18 ετών. Υστερα από έναν δανεισμό στην Μπρίστολ Ρόβερς, την περασμένη σεζόν, ο γεννημένος στο Warrington κεντρικός αμυντικός μπορεί να θεωρείται από τους «βασικούς» στην ομάδα του Κλοπ, καθώς η απουσία του Ματίπ, του έχει δώσει την ευκαιρία να έχει 20 συμμετοχές, εκ των οποίων οι πέντε στα έξι παιχνίδια της Λίβερπουλ στο EFL Cup.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή