Με πολλά νέα στοιχεία το φετινό ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας

Με πολλά νέα στοιχεία το φετινό ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας

Ο μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου θα «ντύσει» μουσικά τις τελετές αφής και παράδοσης

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με νέα πρόσωπα και συντελεστές θα αρχίσει το ταξίδι της η ολυμπιακή φλόγα από τη γενέτειρα της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού, την Αρχαία Ολυμπία, προκειμένου να φωτίσει τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η φετινή τελετή αφής (16 Απριλίου) θα έχει πολλά καινούργια στοιχεία καθώς οι ιέρειες θα φορούν μια νέα στολή, ο μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου θα «ντύσει» μουσικά τις τελετές αφής και παράδοσης, ενώ καινούργια θα είναι ακόμη και η λήκυθος για το ολύμπιο φως.

Η εκδήλωση της παρουσίασης των συντελεστών στο κτίριο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ήταν φορτισμένη συγκινησιακά. Μια γενιά παρέδωσε τη σκυτάλη σε μια νεότερη γενιά, που θα διαφυλάξει και θα αναδείξει τις αξίες όπως και οι προηγούμενες. Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο οποίος θα είναι ο νέος συνθέτης των δύο τελετών της ολυμπιακής φλόγας. «Πρόκειται για τεράστια τιμή. Περίμενα ο καλός Θεός να μου προσφέρει την ευκαιρία. Ημουν έτοιμος γι’ αυτή τη στιγμή», τόνισε ο καταξιωμένος συνθέτης, ο οποίος, όπως αποκάλυψε, έχει αντλήσει έμπνευση από Ολυμπιόνικο του Πινδάρου. Νέα πρωθιέρεια θα είναι η ηθοποιός Μαίρη Μηνά, καθώς η προηγούμενη, Ξανθή Γεωργίου, είναι έγκυος. Τις νέες στολές των ιερειών έχει δημιουργήσει η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου και αντλούν έμπνευση από τη μνημειακή τέχνη της αρχαίας Ελλάδας. Καλλιτεχνική διευθύντρια και χορογράφος τόσο στην Τελετή Αφής όσο και στην Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας θα είναι και σε αυτή τη διοργάνωση η Άρτεμις Ιγνατίου.

Με πολλά νέα στοιχεία το φετινό ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας-1
O καταξιωμένος συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου με τη νέα πρωθιέρεια ηθοποιό Μαίρη Μηνά. [INTIME NEWS]
Με πολλά νέα στοιχεία το φετινό ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας-2
Με πολλά νέα στοιχεία το φετινό ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας-3

Η ολυμπιακή φλόγα, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στην Ελλάδα, θα διανύσει 5.000 χιλιόμετρα, θα περάσει από 43 πόλεις, 7 νησιά και 12 αρχαιολογικούς χώρους. Αιτήσεις για να πάρουν μέρος στη λαμπαδηδρομία έστειλαν 2.700 άνθρωποι και από αυτούς επελέγησαν οι 600. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν εταιρείες και άνθρωποι που βρίσκονται στο πλευρό της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και των αθλητών και αθλητριών μας στο ολυμπιακό ταξίδι τους. Παράλληλα, οι αθλητές και οι αθλήτριές μας, που έχουν κατακτήσει προκρίσεις, σε ρόλο μοντέλου, έδειξαν στο κοινό τις στολές που θα φορέσει η «Team Hellas» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και υποσχέθηκαν πολλές διακρίσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή