Από την… άσπρη βούλα στους «8» του Champions League η Ατλέτικο

Από την… άσπρη βούλα στους «8» του Champions League η Ατλέτικο

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έκανε την ανατροπή (2-1), έστειλε το ματς με την Ιντερ στα πέναλτι και εκεί ο Ομπλακ, με δυο επεμβάσεις, έστειλε την ομάδα του στους «8»

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον Γιάν Ομπλακ να αποκρούει δύο σουτ από την άσπρη βούλα, η Ατλέτικο Μαδρίτης απέκλεισε την Ιντερ με 3-2 στα πέναλτι και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League. Στην κανονική διάρκεια, Αντουάν Γκριεζμάν και Μέμφις Ντεπάι «γύρισαν» το παιχνίδι, μετά το γκολ του Φεντερίκο Ντιμάρκο, στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Γρήγορος αγώνας, με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να φανούν απειλητικές. Μία κεφαλιά του Μοράτα στο 29’ βρήκε σε ετοιμότητα τον Ζόμερ, με την Ιντερ να ανοίγει το σκορ στο 33’. Οι Νερατζούρι αναπτύχθηκαν εξαιρετικά από τα αριστερά, με τον Μπαρέλα να στρώνει στον Ντιμάρκο και τον τελευταίο να σκοράρει μέσα από την περιοχή. Ωστόσο, η χαρά των Ιταλών κράτησε μόλις δύο λεπτά, καθώς ο Γκριεζμάν ισοφάρισε από κοντά στο 35’, αφού εκμεταλλεύθηκε την αμυντική αδράνεια της αντιπάλου. Μάλιστα, η ομάδα του Σιμεόνε έψαξε και την ανατροπή πριν την ανάπαυλα, όμως ο Γάλλος σκόρερ δεν πρόλαβε να εκτελέσει από κοντά στο 43’.

Εντυπωσιακό ματς στην επανάληψη, με την Ατλέτικο να πιέζει και να χάνει δυο μεγάλες ευκαιρίες με Γκριεζμάν και Μοράτα. Η Ιντερ θα μπορούσε να «σφραγίσει» την πρόκριση, αλλά στο 76΄ο Τουράμ έχασε μοναδικό τετ α τετ. Ούτε όμως και ο Μπαρέλα λίγο αργότερα κατόρθωσε να σκοράρει. Οι Ισπανοί πίεσαν, τα έπαιξαν όλα για όλα και είχαν δοκάρι στο 83′ με τον Ντεπάι. Ωστόσο, η λύτρωση ήρθε στο 87′ με υπέροχο τελείωμα του Ολλανδού. Ολα θα μπορούσαν να τελειώσουν στις καθυστερήσεις, αλλά ο Ρικέλμε έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ.

Η παράταση δεν είχε ρυθμό, ούτε φάσεις και όλα κρίθηκαν στη ρώσικη ρουλέτα. Ο Ομπλακ νίκησε τους Σάντσες, Κλάασεν, ο Ζόμερ μόνο τον Σαούλ, ενώ στο τελευταίο πέναλτι ο Λαουτάρο έστειλε την μπάλα άουτ. 

Στους «8» η Ατλέτικο θα βρει τις: Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Σίτι, Άρσεναλ, Μπάγερν, Ντόρτμουντ, Παρί Σεν Ζερμέν.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντ. Σιμεόνε): Ομπλακ, Σάβιτς, Βίτσελ, Ερμόσο, Μολίνα (79’ Μπάριος), Γιορέντε (98’ Αθπιλικουέτα), Κόκε, Ντε Πολ (71’ Κορέα), Λίνο (71’ Ρικέλμε), Μοράτα (79’ Ντεπάι), Γκριεζμάν (106’ Σαούλ)

Ιντερ (Σ. Ιντσάγκι): Ζόμερ, Παβάρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι (72’ Ατσέρμπι), Μπαρέλα (84’ Φρατέζι), Τσαλχάνογλου, Μκιταριάν (111’ Κλάασεν), Ντάμφρις (72’ Νταρμιάν), Ντιμάρκο (84’ Μπίσεκ), Μαρτίνες, Τουράμ (102’ Σάντσες)

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή