Χρήστος Βολικάκης: Θετικός σε απαγορευμένη ουσία μετά από 8 χρόνια

Χρήστος Βολικάκης: Θετικός σε απαγορευμένη ουσία μετά από 8 χρόνια

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεθνούς Ενωσης Ποδηλασίας, η εξέλιξη προέκυψε μετά την εκ νέου ανάλυση δείγματος που συλλέχθηκε στις 16 Αυγούστου 2016. «Εν αναμονή της έκβασης της διαδικασίας, ο ποδηλάτης έχει τεθεί σε προσωρινή διαθεσιμότητα», αναφέρεται

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικός σε απαγορευμένη ουσία βρέθηκε ο Ελληνας παγκόσμιος πρωταθλητής ποδηλασίας, Χρήστος Βολικάκης, οκτώ χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεθνούς Ενωσης Ποδηλασίας (UCI), η εξέλιξη προέκυψε μετά την εκ νέου ανάλυση δείγματος που συλλέχθηκε στις 16 Αυγούστου 2016.

«Η Διεθνής Ενωση Ποδηλασίας ενημερώνει ότι ο Ελληνας ποδηλάτης Χρήστος Βολικάκης έχει ενημερωθεί για ένα ανεπιθύμητο εύρημα», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία γίνεται λόγος για την ουσία LGD-4033.

Οπως εξηγεί, «το LGD-4033 είναι απαγορευμένη ουσία που περιλαμβάνεται στην κατηγορία “Αλλοι αναβολικοί παράγοντες” του καταλόγου απαγορευμένων ουσιών, ο οποίος τηρείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA) και έχει υιοθετηθεί από την UCI».

Ο νέος έλεγχος πραγματοποιήθηκε «στο πλαίσιο προγράμματος επανελέγχου για λογαριασμό της ΔΟΕ», αναφορικά με δείγματα που που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο το 2016.

Επισημαίνεται πως σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Κώδικα Αντιντόπινγκ, τα δείγματα μπορούν να φυλάσσονται για 10 έτη μετά τη συλλογή τους, διατηρώντας την ίδια νομική συνέπεια σε περίπτωση επανέλεγχου.

Ο αθλητής έχει το δικαίωμα να ζητήσει την ανάλυση δεύτερου δείγματος, ενώ η UCI αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση όσο η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη. «Εν αναμονή της έκβασης της διαδικασίας, ο ποδηλάτης έχει τεθεί σε προσωρινή διαθεσιμότητα», σημειώνεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή