H Φενέρμπαχτσε απειλεί με αποχώρηση από το πρωτάθλημα

H Φενέρμπαχτσε απειλεί με αποχώρηση από το πρωτάθλημα

Η Φενέρμπαχτσε εξέδωσε ανακοίνωση και απειλεί με αποχώρηση από το τουρκικό πρωτάθλημα μετά τα σοβαρά επεισόδια στην Τραπεζούντα

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής έπειτα από το τέλος της αναμέτρησης της Τράμπζονσπορ με τη Φενέρμπαχτσε στην Τραπεζούντα, όταν οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και ήρθαν στα χέρια με τους παίκτες των φιλοξενούμενων, έχουν προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις στην Τουρκία.

Οι πρωτοφανείς εικόνες έχουν προκαλέσει αναστάτωση, και αυτήν τη φορά όχι μόνο σε αθλητικό επίπεδο. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει αρχίσει έρευνα για την ταυτοποίηση των δραστών και μίλησε ήδη για δώδεκα συλλήψεις. 

Σε μία ανεπανάληπτη μάχη τίτλου με τη Γαλατασαράι, η Φενέρμπαχτσε βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω, όμως σε ανακοίνωσή της αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ακόμα και με την αποχώρησή της από το πρωτάθλημα.

Το διοικητικό συμβούλιο ανακοίνωσε έκτακτη γενική συνέλευση την Τρίτη 2 Απριλίου (και επαναληπτική μία εβδομάδα αργότερα αν δεν υπάρξει η απαιτούμενη απαρτία), με έξι θέματα στην ατζέντα.

«Θα εξεταστούν οι δράσεις που θα πρέπει να αναλάβουμε, συμπεριλαμβανομένης της απόσυρσής της πρώτης ομάδας από τη Super League, με βάση τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο παιχνίδι της 17ης Μαρτίου (σ.σ κόντρα στην Τράμπζονσπορ) και τα πρόσφατα γεγονότα στο τουρκικό ποδόσφαιρο», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Φενέρ.

Ο πρόεδρος της Φενέρ, Αλί Κοτς, προχώρησε, από την πλευρά του, στην ακόλουθη σκληρή ανακοίνωση:

«…Το θύμα της περασμένης νύχτας είναι η Φενέρμπαχτσε. Είναι οι ποδοσφαιριστές της που προστατεύτηκαν από το λιντσάρισμα και τη σωματική επίθεση. Τι θα γινόταν αν ένας ποδοσφαιριστής δεχόταν λιντσάρισμα; Θα λέγαμε πάλι ότι αυτή πρέπει να είναι η τελευταία φορά; Το λέμε πάντα, αλλά δεν συμβαίνει, ειδικά όταν πρόκειται για τη Φενέρμπαχτσε. Οι χθεσινές επιθέσεις ήταν οργανωμένες. Ο αγώνας άρχισε και τα γεγονότα κλιμακώθηκαν σταδιακά. Δεν ήταν δυνατόν να συνεχιστεί αυτό το παιχνίδι. Αν αυτά είχαν συμβεί σε ματς της UEFA, η συμμετοχή της Τράμπζονσπορ θα είχε ακυρωθεί. Ο Χαλίλ Ουμουτ Μέλερ δεν μπορούσε να διακόψει τον αγώνα και σε αυτό φταίει το ποδοσφαιρικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται η χώρα μας. Ξέρετε τη δύναμη του αντιπάλου μας, την πολιτική και γραφειοκρατική εξουσία. Ο κύριος λόγος για να μην διακοπεί αυτός ο αγώνας ήταν η ομοσπονδία. Μόλις παραιτήθηκα από την προεδρία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Ως Φενέρμπαχτσε πρέπει να σχεδιάσουμε το μέλλον μας. Ζητώ ιδιαίτερα από την κοινότητά μας να ενεργήσει με σύνεση. Δεν θα ανεχτούμε αυτή τη μεταχείριση στη χώρα μας. Θα υποβιβαστούμε και στο χαμηλότερο πρωτάθλημα εάν χρειαστεί.»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή