Εθνική: Ο Πογιέτ και οι εκλογές της ΕΠΟ

Εθνική: Ο Πογιέτ και οι εκλογές της ΕΠΟ

Στον «αέρα» ο Ουρουγουανός τεχνικός, καθοριστικές οι αρχαιρεσίες του Ιουνίου

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το όνειρο της πρόκρισης στο Euro «έσβησε» στην Τιφλίδα για την εθνική ομάδα, η οποία θα απουσιάσει από ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση. Η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια με την πρόσληψη του Γκουστάβο Πογιέτ, σταμάτησε άδοξα στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι.

Μια ψυχοφθόρα και άχαρη διαδικασία, την οποία η Εθνική θα μπορούσε να είχε αποφύγει αν σε τακτικό επίπεδο παρουσιαζόταν διαφορετική κόντρα στη Γεωργία, επιβεβαιώνοντας στην κανονική διάρκεια του ματς την ανωτερότητά της και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των παικτών της.

Η επόμενη μέρα θεωρείται ιδιαιτέρως κομβική για τη «γαλανόλευκη», καθώς η αποτυχία να προκριθεί μπορεί να σταματήσει και την όποια πρόοδο παρουσιάστηκε τα τελευταία χρόνια. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο κίνδυνος να ληφθούν λανθασμένες αποφάσεις, με τις οποίες θα γίνουν βήματα πίσω, είναι μεγάλος. Αλλωστε και στο παρελθόν ριζικές αναδιαρθρώσεις απέτυχαν παταγωδώς.

Αμεσα αναμένεται να ξεκαθαρίσει τι μέλλει γενέσθαι με τον Γκουστάβο Πογιέτ. Το συμβόλαιό του λήγει την ερχόμενη Κυριακή 31 Μαρτίου και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να ανανεώσει τη συνεργασία του με την ΕΠΟ. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να ανακοινωθεί και επισήμως το «διαζύγιο» των δύο πλευρών.

Ποια ονόματα εμφανίστηκαν στην κούρσα διαδοχής για τον πάγκο της Εθνικής.

Ηδη χθες δημοσίευμα της ιρλανδικής «Mirror» παρουσίαζε τον Πογιέτ ως το μεγαλύτερο φαβορί για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ιρλανδίας. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες επανέρχονται συχνά – πυκνά στο προσκήνιο, συνδέοντας τον Ουρουγουανό προπονητή με τον συγκεκριμένο πάγκο (ο ίδιος τις έχει επιβεβαιώσει στο παρελθόν).

Αν τελικά επαληθευτεί το σενάριο, ο Πογιέτ θα τεθεί αντιμέτωπος με την Εθνική στο ερχόμενο Nations League που ξεκινάει τον Σεπτέμβριο, αφού οι δύο ομάδες βρίσκονται στον ίδιο όμιλο με την Αγγλία και τη Φινλανδία. Οι εξελίξεις που θα δρομολογηθούν σε ό,τι αφορά τον διάδοχό του δεν θα είναι άμεσες, αφού η Εθνική δεν έχει άλλες υποχρεώσεις μέχρι τον Ιούνιο, οπότε θα δώσει φιλικό παιχνίδι με τη Γερμανία. Μέχρι τότε και με δεδομένο πως και η ομοσπονδία μπαίνει από τον επόμενο μήνα σε διαδικασία αλλαγών, με τις εκλογές να έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο, σίγουρα οι όποιες διεργασίες θα γίνουν παρασκηνιακά.

Ηδη από χθες τα ονόματα των Ιβάν Γιοβάνοβιτς, Φερνάντο Σάντος, Μανόλο Χιμένεθ, Μαρίνου Ουζουνίδη βγήκαν στο προσκήνιο, όλα ωστόσο σε επίπεδο φημολογίας και όχι βάσιμων πληροφοριών.

Την ίδια στιγμή, η Γεωργία ζει στιγμές απόλυτης έκστασης. Σε όλες τις μεγάλες πόλεις ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους πανηγυρίζοντας μέχρι το πρωί. «Πριν από τριάντα χρόνια ξεκίνησε η ιστορία της εθνικής μας και στην 30ή επέτειο καταφέραμε να προκριθούμε για πρώτη φορά σε μια μεγάλη διοργάνωση. Είμαστε υπερήφανοι», τόνισε ο πρωθυπουργός της Γεωργίας Ιρ. Κομπαχίτζε, ο οποίος χθες βράδυ δεξιώθηκε τους παίκτες και το επιτελείο απονέμοντάς τους το μετάλλιο τιμής της χώρας.

ΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή