Champions League: Εκτακτα μέτρα μετά τις απειλές του ISIS

Champions League: Εκτακτα μέτρα μετά τις απειλές του ISIS

Μαδρίτη και Παρίσι θωρακίζονται ενόψει των προημιτελικών της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης. Εκτακτο σχέδιο αστυνόμευσης έχει εκπονήσει και η βρετανική αστυνομία

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με έκτακτα μέτρα ασφάλειας, Μαδρίτη και Παρίσι θωρακίζονται ενόψει των προημιτελικών του Champions League, μετά τις απειλές από το Ισλαμικό Κράτος για επιθέσεις, μεταξύ άλλων, με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στους αγώνες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.

Στη Μαδρίτη, οι αστυνομικές δυνάμεις θα αναπτύξουν περισσότερους από 2.000 αστυνομικούς για να ενισχύσουν την ασφάλεια στην πρωτεύουσα, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Πιλάρ Αλεγκρία.

Από την πλευρά της, η βρετανική αστυνομία δήλωσε επίσης ενήμερη για τις απειλές, τονίζοντας ότι έχει εκπονήσει ένα σχέδιο αστυνόμευσης για τον αγώνα της Αρσεναλ με την Μπάγερν Μονάχου.

Στο πλαίσιο των προημιτελικών, η Ρεάλ αγωνίζεται με τη Μάντσεστερ Σίτι στην ισπανική πρωτεύουσα το βράδυ της Τρίτης, ενώ η Αρσεναλ αντιμετωπίζει την Μπάγερν στο Λονδίνο. Την Τετάρτη, η Ατλέτικο Μαδρίτης φιλοξενεί την Μπορούσια Ντόρτμουντ, ενώ την ίδια ώρα η PSG αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα.

Γάλλος ΥΠΕΣ: «Ειδική προστασία γύρω από το στάδιο»

Οι απειλές γίνονται σε μια συγκυρία που οι φόβοι για το Ισλαμικό Κράτος έχουν αναζωπυρωθεί, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις σε Ιράν και Ρωσία και με το βλέμμα στραμμένο στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το ερχόμενο καλοκαίρι.

Σε συνέντευξη Τύπου για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν, δήλωσε την Τρίτη ότι η αστυνομία «έχει ενισχύσει σημαντικά την ασφάλεια» για τον αγώνα της Τετάρτης μεταξύ Παρί Σεν Ζερμέν και Μπαρτσελόνα. «Διαβάσαμε, μεταξύ άλλων, μια ανακοίνωση του Ισλαμικού Κράτους που στοχεύει ιδιαίτερα στα γήπεδα. Δεν είναι κάτι καινούργιο», πρόσθεσε.

«Ναι, θα υπάρχει ειδική προστασία γύρω από το στάδιο, αλλά όχι μόνο, αφού οι τρομοκράτες μπορούν να χτυπήσουν και εκεί που δεν το περιμένουμε», ανέφερε επίσης ο Νταρμανέν, καλώντας τους Γάλλους να μην πανικοβληθούν.

Οι απειλές

Σε ανάρτησή του, το Ισλαμικό Κράτος προέτρεψε τους οπαδούς του να πραγματοποιήσουν μια επίθεση αντίστοιχη με εκείνη του Νοεμβρίου 2015 στο στάδιο Stade de France, παραθέτοντας μια εικόνα του γηπέδου της PSG, σύμφωνα με την ομάδα Site Intelligence, η οποία παρακολουθεί τις επικοινωνίες των ισλαμιστών μαχητών.

Μια άλλη ανάρτηση που είδε η Site Intelligence, προέτρεπε τους μαχητές να χρησιμοποιήσουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να επιτεθούν στα γήπεδα, εάν δεν μπορούσαν να φτάσουν αυτοπροσώπως στο σημείο. Αν δεν γίνεται από το έδαφος «χτυπήστε τους από τον ουρανό», αναφερόταν σε ανάρτηση, η οποία συνοδευόταν από μια εικόνα με το γήπεδο Σαντιάγο Μπερναμπέου της Ρεάλ Μαδρίτης.

«Φυσικά, είναι ανησυχητικό … Ποιος δεν ανησυχεί», διερωτήθηκε ο προπονητής της PSG, Λουίς Ενρίκε. «Ελπίζω ότι πρόκειται απλώς για απειλές και ότι δεν θα συμβεί κάτι καταστροφικό», ανέφερε στους δημοσιογράφους.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή