«Σκιά» ISIS στο ποδόσφαιρο

Ανοικτή απειλή του Ισλαμικού Κράτους για χτύπημα στα ματς του Champions League

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό τη βαριά σκιά του φόβου ενός τρομοκρατικού χτυπήματος, όχι από αόριστη υποψία, αλλά λόγω συγκεκριμένης απειλής, θα διεξαχθούν και απόψε οι αγώνες των προημιτελικών του Champions League σε Παρίσι και Μαδρίτη όπου θα γίνουν τα πρώτα ματς Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο – Ντόρτμουντ.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται για τις αναμετρήσεις κατόπιν της ανοικτής απειλής από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) για επίθεση σε κάποιο από τα γήπεδα των προημιτελικών (συμπεριλαμβανομένων και των χθεσινών αναμετρήσεων). Η απειλή, με ανάρτηση στο Διαδίκτυο, λαμβάνεται ιδιαιτέρως σοβαρά υπόψη μετά και την πολύνεκρη επίθεση των ακραίων ισλαμιστών σε συναυλιακό χώρο στη Ρωσία προ μερικών εβδομάδων, αλλά η UEFA αποφάσισε να προχωρήσει με τη διεξαγωγή των αγώνων ούσα «ενήμερη για τις απειλές τρομοκρατίας».

Ειδικά στο Παρίσι, για τον αποψινό μεγάλο αγώνα ΠΣΖ – Μπάρτσα, και με δεδομένο το παρελθόν όταν έγιναν επιθέσεις ταυτόχρονα στη γαλλική πρωτεύουσα περιλαμβανομένου του «Σταντ ντε Φρανς», τα μέτρα θα είναι ιδιαιτέρως αυστηρά, όπως επισήμανε χθες ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλ Νταρμανέν.

«Και ποιος δεν ανησυχεί για τρομοκρατικές απειλές;» δήλωσε ο τεχνικός της Παρί, Λουίς Ενρίκε: «Ελπίζω να πρόκειται για κάτι που μπορεί να ελεγχθεί, και ότι αφορά μόνο απειλές και να μη γίνει τίποτε».

Η τρομοκρατική απειλή, πάντως, δεν αναμένεται να κατευνάσει το μένος των φανατικών φίλων των Παριζιάνων, που υπόσχονται «κόλαση» απόψε κατά «της ομάδας που συστηματικά ευνοείται από τη διαιτησία» όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση. Η ατμόσφαιρα για την Μπαρτσελόνα δεν θα πρέπει να είναι απλώς εχθρική», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς ο Λουίς Ενρίκε, πρώην αρχηγός και προπονητής των Καταλανών, αν πρέπει να αποφύγουν νέες χυδαίες ύβρεις κατά της Μπαρτσελόνα οι φίλοι της Παρί, ο Ισπανός απέφυγε να απαντήσει ευθέως, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός και να νικήσει η Παρί.

Δεν μάσησε, όμως, τα λόγια του όταν ρωτήθηκε αν ο ίδιος αντιπροσωπεύει καλύτερα τις αξίες της Μπαρτσελόνα από τον νυν τεχνικό της, Τσάβι. Εκεί ο προπονητής της Παρί ξεσπάθωσε, λέγοντας «χωρίς καμία αμφιβολία, εγώ τις αντιπροσωπεύω. Δείτε τα στοιχεία, τους τίτλους, την κατοχή, την πίεση ψηλά…», υπογράμμισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή