Στους «8» του Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς, 2-0 τον Ζβέρεφ

Στους «8» του Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς, 2-0 τον Ζβέρεφ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν εξαιρετικός απέναντι στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, επικράτησε με 2-0 σετ 7-5, 7-6(3) και προκρίθηκε στα προημιτελικά στο Masters του Μόντε Κάρλο

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει ακάθεκτος στο τουρνουά της κατηγορίας ATP Masters 1000 που διεξάγεται στο Μόντε Κάρλο. Ο Ελληνας πρωταθλητής (Νο 12 στην παγκόσμια κατάταξη) πέρασε και το εμπόδιο του Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο 5 στον κόσμο) με 7-5, 7-6 και πήρε το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Κάρεν Κατσάνοφ, ο οποίος υπερκέρασε την αντίσταση του συμπατριώτη του (Νο 4 στην παγκόσμια κατάταξη), Ντανιίλ Μεντβέντεφ, με 6-3, 7-5.

Στο πρώτο σετ οι δυο αθλητές κρατούσαν το σερβίς τους μέχρι και το 11ο γκέιμ, στο οποίο ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 6-5. Τότε, ο Ελληνας τενίστας «έσπασε» το σερβίς του Ζβέρεφ και ολοκλήρωσε το σετ με 7-5. Το δεύτερο σετ ξεκίνησε ιδανικά για τον Τσιτσιπά που έκανε «break» στο δεύτερο και το τέταρτο γκέιμ και βρέθηκε να προηγείται με 5-0. Στη συνέχεια ο Ζβέρεφ αντέδρασε και ισοφάρισε 5-5. Ο Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του για το 6-5, αλλά ο Γερμανός «απάντησε», με αποτέλεσμα το σετ να οδηγηθεί στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Ζβέρεφ προηγήθηκε 2-1, όμως ο Ελληνας πρωταθλητής είχε τις λύσεις κι έφτασε στο 7-3. 

Τσιτσιπάς: «Πάλεψα σαν θηρίο σε έναν δραματικό αγώνα»

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Ελληνας πρωταθλητής σχολίασε ότι «πάλεψε σαν θηρίο» και αυτό οδήγησε στην επικράτησή του.

«Κατάφερα να βρω μια καλύτερη εναλλακτική προς το τέλος, σερβίροντας με υψηλότερα ποσοστά και παίρνοντας περισσότερο χρόνο. Πάλεψα σαν θηρίο και δεν έδωσα καμιά ευκαιρία στον Ζβέρεφ να μπει στον αγώνα πολύ δυναμικά και να βρει μομέντουμ. Πάλεψα σκληρά και αυτό βοήθησε πάρα πολύ προς το τέλος του tie break. Ημουν σίγουρος ότι αν καταφέρω να παίξω βαθιά και να βρω γωνίες, ότι το tie break θα ήταν δικό μου, όπως και έγινε. Αναγκάστηκα να παίξω με περισσότερο προσοχή από ό,τι πριν».

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή