Πρωταθλητής στο Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς

Πρωταθλητής στο Μόντε Κάρλο ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Κάσπερ Ρουντ στον τελικό του Μόντε Κάρλο με 6-1, 6-4 και κατέκτησε τον 11ο τίτλο της καριέρας του

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο 25χρονος Ελληνας τενίστας νίκησε στον τελικό τον Κάσπερ Ρουντ με 6-1, 6-4 και κατέκτησε τον 11ο τίτλο της καριέρας του και συνάμα τον τρίτο στο τουρνουά του Μόντε Κάρλο. Μάλιστα, η κατάκτηση του τίτλου στο Μονακό τον φέρνει στο Νο7 του κόσμου, ανεβάζοντάς τον έτσι πέντε θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.

Στο πρώτο σετ, ο Νορβηγός έδειξε νευρικός, έκανε λάθη σε πολύ κρίσιμα σημεία και έτσι, παρότι όλα τα γκέιμ ήταν «κλειστά», ο Τσιτσιπάς τα κέρδισε όλα και πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-1. Εξαιρετικό σερβίς, ψύχραιμος, είχε υπομονή και έφτασε άνετα στο 1-0. Ο Τσιτσιπάς συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και παρά το γεγονός πως ο Ρουντ ήταν βελτιωμένος κατάφερε να επιβληθεί. Ο Ελληνας πρωταθλητής προηγήθηκε 5-4 και όταν του δόθηκε η ευκαιρία, δεν την άφησε αναξιοποίητη. Με τον Νορβηγό να παίζει υπό πίεση και να κάνει λάθη, ο Τσιτσιπάς πέτυχε το μοναδικό break του δεύτερου σετ, με το οποίο διαμόρφωσε το 6-4 και κατέκτησε το τρόπαιο.

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή