Επιτυχής η γενική πρόβα της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Επιτυχής η γενική πρόβα της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

«Η γενική πρόβα ολοκληρώθηκε και είμαστε έτοιμοι για την Τελετή Αφής. Η ευθύνη είναι μεγάλη αλλά όλα έδειξαν ότι, για ακόμη μία χρονιά, η Ελλάδα είναι έτοιμη να δώσει το Ολύμπιο Φως που θα φωτίσει τους Αγώνες του Παρισιού», δήλωσε στην «Κ» ο Τελετάρχης, Γιάννης Παπαδημητρίου

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με διακριτικά μέτρα ασφαλείας, εντυπωσιακές εικόνες και χιλιάδες θεατές ολοκληρώθηκε με επιτυχία, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, η γενική πρόβα της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Ο «Απόλλωνας, θεός του ήλιου» υπάκουσε στην επίκληση της πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά και μέσα από το κοίλο κάτοπτρο έστειλε τις ακτίνες του για να ανάψει η δάδα. Η Τελετή της Αφής, που θα σηματοδοτήσει την Έναρξη της Λαμπαδηδρομίας και την αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού θα πραγματοποιηθεί αύριο (11.30), παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

«Απόλλωνα Θεέ του ήλιου και της ιδέας του φωτός στείλε τις ακτίνες σου και άναψε της ιερή δάδα για τη φιλόξενη πόλη του Παρισιού. Και συ ω Δία χάρισε ειρήνη σ’ όλους τους λαούς της γης και στεφάνωσε τους νικητές του Ιερού Αγώνα».

Τα λόγια της Μαίρης Μηνά αντήχησαν στο Στάδιο όπου «γεννήθηκαν» οι Ολυμπιακοί Αγώνες, η Φλόγα άναψε και ένα περιστέρι αφέθηκε ελεύθερο στον ουρανό στέλνοντας, σε ημέρες που ηχούν τύμπανα πολέμου, μηνύματα ειρήνης. Η γενική πρόβα που διοργάνωσαν οι ιθύνοντες της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και έδωσε μία… πρώτη γεύση από την αυριανή Τελετή σε χιλιάδες επισκέπτες που κατέκλυσαν τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας. 

«Η γενική πρόβα ολοκληρώθηκε και είμαστε έτοιμοι για την Τελετή Αφής. Η ευθύνη είναι μεγάλη αλλά όλα έδειξαν ότι, για ακόμη μία χρονιά, η Ελλάδα είναι έτοιμη να δώσει το Ολύμπιο Φως που θα φωτίσει τους Αγώνες του Παρισιού. Η εικόνα της Αρχαίας Ολυμπίας καθώς και εικόνες από τη λαμπαδηδρομία θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο και θα στείλουν πανανθρώπινα μηνύματα», δήλωσε στην «K» ο Τελετάρχης Γιάννης Παπαδημητρίου.   

Πρώτος λαμπαδηδρόμος θα είναι ο χρυσός ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος, ο οποίος, κατά την πρόβα, έδειξε ότι είναι έτοιμος για να ανταπεξέλθει στον δύσκολο και τιμητικό ρόλο. Η τελική πρόβα ολοκληρώθηκε στο αρχαίο στάδιο με τις 35 Ιέρειες και τους 15 Κούρους, υπό τις οδηγίες της Άρτεμις Ιγνατίου, να εκτελούν μία εντυπωσιακή χορογραφία, σε μουσική σύνθεση Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Στην Τελετή Αφής, τον Ολυμπιακό Ύμνο θα ερμηνεύσει η κορυφαία μεσόφωνος Τζόις ΝτιΝτονάτο ενώ παρουσιαστής θα είναι ο δημοσιογράφος Νίκος Αλιάγας. Θα παρευρεθούν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Παρίσι 2024» Τόνι Εστανγκέ, η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας Αμελί Ουντεά-Καστερά, η ελληνικής καταγωγής υφυπουργός Eξωτερικών της Γαλλίας Χρυσούλα Ζαχαροπούλου και η δήμαρχος Παρισίων Αν Χινταλγκό. Θα τους υποδεχτεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος. Την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας διοργανώνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT