Η FIFA ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα Ελληνα διεθνή – Νέα ανακοίνωση ΕΠΟ

Η FIFA ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα Ελληνα διεθνή – Νέα ανακοίνωση ΕΠΟ

Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ ενημερώθηκε επισήμως ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα. «Oσοι ενεπλάκησαν στην ψευδή διασπορά οφείλουν ένα μεγάλο συγγνώμη», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ, σημειώνοντας πως ενημερώθηκε επισήμως από τη FIFA ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής.

«Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ ενημερώθηκε επισήμως από τη FIFA πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών. Υπενθυμίζουμε πως η FIFA είναι η Αρχή Διαχείρισης των Αποτελεσμάτων σε ό,τι αφορούσε στους αγώνες της Εθνικής Ελλάδος Ποδοσφαίρου με αντιπάλους το Καζακστάν και τη Γεωργία, ενώ η διενέργεια των δειγματοληψιών, τόσο εντός όσο και εκτός αγώνα, έγινε από την UEFA», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Μετά την ανακοίνωση του ΕΟΚΑΝ, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έκανε λόγο για «ψευδή διασπορά περί ντόπινγκ».

«Δεν υπάρχει θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής ομάδας ανδρών, όπως ενημέρωσε η FIFA τον ΕΟΚΑΝ. Oσοι ενεπλάκησαν στην ψευδή διασπορά περί ντόπινγκ, πέραν των συνεπειών που πρέπει να αντιμετωπίσουν από τις Αρχές, οφείλουν ένα μεγάλο συγγνώμη στον αθλητισμό και την κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΕΠΟ: «Στη δικαιοσύνη όσοι κατασκεύασαν ψευδείς ειδήσεις»

Σε συνέχεια της ενημέρωσης της FIFA προς τις αρμόδιες Aρχές, η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι αυτοί που κατασκεύασαν τις ψευδείς ειδήσεις οφείλουν να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

«Μετά την UEFA και η FIFA απάντησε αρνητικά ως προς την ύπαρξη θετικού δείγματος στην Εθνική Ομάδα Ανδρών. Οι απαντήσεις των υπερκείμενων διεθνών Αρχών του ποδοσφαίρου προήλθαν κατόπιν ερωτήματος που τους απηύθυνε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Μετά από αυτά καθίσταται σαφές με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή. Επομένως, όσοι με την κατασκευή ψευδών ειδήσεων προκάλεσαν μια πρωτοφανή αναστάτωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα να σπιλωθούν και να κατηγορηθούν αθώοι, θα πρέπει εκτός από τη χλεύη της κοινωνίας να αποδοθούν και στη δικαιοσύνη» αναφέρει η ανακοίνωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή