Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Barcelona Open

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Barcelona Open

Σε δεύτερο σερί τελικό στο χώμα θα λάβει μέρος ο Στέφανος Τσιτσιπάς, επικρατώντας του Ντούσαν Λάγιοβιτς με 5-7, 6-4, 6-2 στα ημιτελικά του Barcelona Open

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δέκατη σερί νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά του έδωσε το εισιτήριο σε δεύτερο διαδοχικό τελικό, καθώς επικράτησε του Ντούσαν Λάγιοβιτς με 5-7, 6-4, 6-2 στα ημιτελικά του Barcelona Open.

Εκεί, θα αντιμετωπίσει τον Κάσπερ Ρουντ, διεκδικώντας τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του. Αν, μάλιστα, καταφέρει να τον νικήσει, όπως έκανε και στο Μοντε Κάρλο, τότε θα σπάσει το προσωπικό του ρεκόρ.  

Είναι η 4η φορά στην καριέρα του που ο Τσιτσιπάς φτάνει στον καταληκτικό αγώνα του συγκεκριμένου τουρνουά, διατηρώντας το αήττητο που έχει από την έναρξη της σεζόν στο χώμα, βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε 10-0.

Ο Λάγιοβιτς πήρε το πρώτο σετ χάρη στο μπρέικ στο δωδέκατο γκέιμ.

Ο Τσιτσιπάς μείωσε τα λάθη του στο δεύτερο μετά τα 22 αβίαστα που έκανε στο πρώτο, βελτίωσε το σερβίς οπότε κι απέκτησε μεγάλο προβάδισμα στο έκτο γκέιμ.

Στο τρίτο σετ, ο Έλληνας πρωταθλητής ανέβασε περισσότερο την απόδοσή του.

Με δύο μπρέικ προηγήθηκε με 4-1 και, στη συνέχεια, χάνοντας μόνο έναν πόντο στο σερβίς του σε όλο το σετ, πήρε την πρόκριση.

Ο νο7 του κόσμου είχε 58% επιτυχία στο πρώτο του σερβίς, κερδίζοντας το 85% των πόντων (44/52) και 59% στο δεύτερο (22/37), ενώ «έσβησε» τα 2 από τα 3 μπρέικ πόιντ του αντιπάλου του.

Αντίθετα, εκμεταλλεύτηκε τις 3 από τις 4 ευκαιρίες που είχε για να «σπάσει» το σερβίς του Λάγιοβιτς. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή