Εύκολα η Ρεάλ στο Game 1, 90-74 την Μπασκόνια

Εύκολα η Ρεάλ στο Game 1, 90-74 την Μπασκόνια

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το πρώτο από τα τρία βήματα που χρειάζονται για την πρόκρισή της στο Final 4, επικρατώντας της Μπασκόνια με το εμφατικό 90-74 στο WiZink Center - Εγραψε ιστορία ο Γιουλ

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε πιο εύκολα απ’ ότι θα περίμενε κανείς της Μπασκόνια με το εμφατικό 90-74 στο WiZink Center. Η ομάδα του Τσους Ματέο δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα από τους Βάσκους και έκανε εύκολα το 1-0. Εγραψε ιστορία ο Γιουλ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε πολύ δυνατά στην πρώτη περίοδο και «έχτισε» από νωρίς διψήφια διαφορά με τον Ντζάναν Μούσα να διαμορφώνει το 21-11 από τη γραμμή των βολών στο 5:20, κλείνοντας το δεκάλεπτο στο 26-17. Ιδιο σκηνικό και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τους Χεζόνια, Μούσα να κάνουν ό,τι θέλουμε επιθετικά. Αντίθετα, οι Βάσκοι ήταν άστοχοι πίσω από τα 6μ.75 (2/10 τρίπ.) και έκαναν έξι λάθη. Το ημίχρονο τελείωσε με τη Ρεάλ να είναι μπροστά στο σκορ με 48-37.

Η ομάδα του Τσους Ματέο διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα παρουσιάζοντας πολυφωνία στην επίθεση κόντρα στους Βάσκους που στηρίχθηκαν κυρίως στις πρωτοβουλίες του Μάρκους Χάουαρντ (12π.), ενώ προσπάθησε και ο Ρογκαβόπουλος. Στο 24′ η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πόντους και κάπου εκεί όλα τελείωσαν, μιας και η τρίτη περίοδος έκλεισε με +17 για τη Ρεάλ. Η ομάδα του Ματέο δεν απειλήθηκε ούτε στο τέταρτο δεκάλεπτο και έφτασε στη νίκη με 90-74, ανοίγοντας λογαριασμό στη σειρά.

Κορυφαίος ήταν ο Μούσα με 16 πόντους. Ωστόσο, η αναμέτρηση απέκτησε ιστορικό χαρακτήρα για τον Σέρχιο Γιουλ, καθώς με τα δύο τρίποντα που σημείωσε, έφτασε τα συνολικά 624 στην καριέρα του στην EuroLeague και ανέβηκε στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο οποίος πέτυχε 623.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-17, 48-37, 70-53, 90-74.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή