Επεισόδια στο Βερολίνο: Η ανακοίνωση της γερμανικής αστυνομίας

Επεισόδια στο Βερολίνο: Η ανακοίνωση της γερμανικής αστυνομίας

Οι αστυνομικές Αρχές κάνουν λόγο για «συμπλοκές μεταξύ φιλάθλων από αντίπαλες ομάδες, με χρήση πυροτεχνημάτων και ρίψη μπουκαλιών»

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοίνωση για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Παρασκευή έξω από την Uber Arena στο Βερολίνο, όπου διεξάγεται το Final 4 της Ευρωλίγκας, εξέδωσε η γερμανική αστυνομία.

Οι αστυνομικές Αρχές του Βερολίνου κάνουν λόγο για «συμπλοκές μεταξύ φιλάθλων από αντίπαλες ομάδες, με χρήση πυροτεχνημάτων και ρίψη μπουκαλιών».

«Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν από το απόγευμα στην πλατεία μπροστά από την Uber Arena», αναφέρεται αρχικά στην ανακοίνωση.

«Μια μεγάλη ομάδα ατόμων εκμεταλλεύτηκε αυτή την κατάσταση ώστε να αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο γήπεδο», σημειώνουν οι γερμανικές Αρχές, προσθέτοντας ότι καταγράφηκαν τα προσωπικά στοιχεία των εμπλεκόμενων ατόμων.

Τονίζουν δε ότι τα άτομα που ενεπλάκησαν στο περιστατικό, αποκλείστηκαν από την πρόσβαση στο γήπεδο, «ανεξάρτητα από το αν διέθεταν ή όχι εισιτήρια».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το απόγευμα της Παρασκευής, περίπου 100 Τούρκοι οπαδοί προσέγγισαν το χώρο του γηπέδου και επιχείρησαν να εισβάλουν, σπάζοντας τα κιγκλιδώματα. Στο σημείο βρισκόταν μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού -αλλά και του Ολυμπιακού- εν αναμονή της εισόδου τους στις κερκίδες. Οι Τούρκοι χτύπησαν Ελληνες φιλάθλους, με την αστυνομία να επεμβαίνει και να προχωρά σε σειρά συλλήψεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT