Σε απολογία κλήθηκε ο Ολυμπιακός

Σε απολογία κλήθηκε ο Ολυμπιακός

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα «κομμάτια» του καλείται να μαζέψει ο Ολυμπιακός μετά την ήττα στο ντέρμπι των «αιωνίων». Απαντες στις τάξεις των «ερυθρολεύκων» θέλουν να αποδείξουν στην πράξη πως το «δράμα» που ανέβηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο Φάληρο είναι η παρένθεση σε μια επιτυχημένη χρονιά, υπό την έννοια πως παραμένουν σε τροχιά κατάκτησης του νταμπλ για τρίτη χρονιά στη σειρά, ενώ παράλληλα είναι εφικτή η πρόκριση στις οκτώ κορυφαίες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο, το κεφάλαιο του ντέρμπι δεν έχει κλείσει για τους «Πειραιώτες», οι οποίοι κλήθηκαν να απολογηθούν αύριο στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας για επεισοδιακή συμπεριφορά οπαδών τους στο ντέρμπι. Παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχει κίνδυνος τιμωρίας διότι το άρθρο του ΚΑΠ που προβλέπει την ελαφρά σωματική βλάβη από ρίψη αντικειμένων, τη συνδυάζει με τουλάχιστον 15λεπτη διακοπή αγώνα. Πλέον, το μυαλό όλων στις τάξεις του Ολυμπιακού βρίσκεται στον Μάικλ Ολαϊτάν, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Φαλήρου, μετά τη λιποθυμία του στον αγώνα. Συγκεκριμένα, στο 35ο λεπτό, παρουσίασε αιφνίδιο επεισόδιο απώλειας αισθήσεων. Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ο νεαρός Νιγηριανός επιθετικός μεταφέρθηκε αρχικώς στο ιατρείο του Καραϊσκάκη όπου ανέκτησε πλήρως τις αισθήσεις του και εν συνεχεία διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου παραμένει στην καρδιολογική μονάδα υπό συνεχή παρακολούθηση.

Σύμφωνα με τον γιατρό του Ολυμπιακού, Χρήστο Θέο, η πρώτη εκτίμηση από τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι ότι πιθανόν πρόκειται για επεισόδιο επί εδάφους κάποιας μυοκαρδίτιδας (ίσως ιογενούς). Να σημειώσουμε ότι ο Ολαϊτάν αισθάνεται πολύ καλά. Ομως, στην παρούσα φάση δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ασφάλεια η ημερομηνία επιστροφής του στη δράση.

Αξιοσημείωτα είναι όσα τόνισε με γραπτή του δήλωση ο κ. Θέος: «Θεωρούμε κακοήθειες τα σενάρια που κάποιοι παρουσιάζουν για την υγεία του ποδοσφαιριστή της ομάδας μας».

Υστερα από ρεπό δύο ημερών, ο Μίτσελ περιμένει το πρωί τους παίκτες του στις εγκαταστάσεις του Ρέντη για να αρχίσουν την προετοιμασία για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Εκεί όπου με νίκη οι «ερυθρόλευκοι» θα κατακτήσουν μαθηματικά το 41ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Ωστόσο, η προετοιμασία θα αρχίσει με αρκετές απουσίες, αφού θα λείπουν οι ουκ ολίγοι διεθνείς παίκτες των πρωταθλητών Ελλάδας, οι οποίοι θα επιστρέψουν στη βάση τους την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο Κάμπελ θα βρεθεί αντιμέτωπος με τους Βαλντέζ και Πέρες στο φιλικό παιχνίδι της Κόστα Ρίκα με την Παραγουάη, που θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Κεντρική Αμερική. Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως θα επιστρέψουν στην Ελλάδα την Παρασκευή, με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολη η παρουσία τους στην αποστολή του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, όπου ο Μίτσελ αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές στην ενδεκάδα.

Τέλος, με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός διαμαρτύρεται έντονα για τη συμπεριφορά της Αστυνομίας και συγκεκριμένα του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., κ. Παπαγιαννόπουλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή