Θετικό πρόσημο στον Ολυμπιακό

Θετικό πρόσημο στον Ολυμπιακό

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικό πρόσημο έχει ο ευρωπαϊκός απολογισμός του Ολυμπιακού. Στο θέατρο των «ονείρων» σταμάτησε η πορεία του προς τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, γνωρίζοντας την ήττα με 3-0. Ουσιαστικά «πλήρωσε» αμυντικά σφάλματα. Ομως, το γεγονός πως δεν κατέρρευσε όταν έμεινε πίσω στο σκορ με διαφορά τριών γκολ, αλλά κυνήγησε έως το πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων το τέρμα που θα τον έστελνε στο «παράδεισο» του προημιτελικού γύρου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, θα πρέπει να αναδειχθεί. Είναι ένα στοιχείο που δείχνει αλλαγή νοοτροπίας.

Δικαιολογημένα ο Νταβίντ Φουστέρ δήλωσε στην ιστοσελίδα της UEFA: «Η ομάδα είναι πραγματικά απογοητευμένη. Είχαμε μεγάλες ελπίδες να περάσουμε στον επόμενο γύρο, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο όμως. Παρόλο που δεχτήκαμε τρία γκολ, είχαμε τη δυνατότητα να πετύχουμε ένα για να περάσουμε και δεν πετύχαμε κανένα. Ξεκινήσαμε καλά, είχαμε κλείσει τους χώρους και προσπαθούσαμε να βρούμε τους παίκτες μπροστά. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες να σκοράρουμε και αν τα καταφέρναμε θα άλλαζε το παιχνίδι», ανέφερε αρχικώς ο Ισπανός μεσοεπιθετικός.

Και πρόσθεσε: «Οταν δεχτήκαμε και το τρίτο γκολ, είχαμε να ανέβουμε μία ανηφόρα. Χρειαζόμασταν όμως μόνο ένα γκολ και έπρεπε να συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Παλέψαμε μέχρι το τέλος, αλλά δεν πήραμε καμία ανταμοιβή. Είχαμε μια πολύ καλή ευκαιρία στην κεφαλιά μου που έσωσε ο Ντε Χέα, και στη συνέχεια η μπάλα πήγε στον Ντομίνγκες, αλλά έσωσε και πάλι πολύ καλά. Αλλά, οι τερματοφύλακες αυτό πρέπει να κάνουν και ο Ντε Χέα το έκανε πάρα πολύ καλά. Φυσικά, υπάρχει μεγάλη υπερηφάνεια από εμάς γιατί είχαμε την ευκαιρία να αποκλείσουμε μία ομάδα όπως η Μάντσεστερ. Αλλά, όμως δεν ήταν εύκολο. Η Γιουνάιτεντ είναι μια ιστορική ομάδα γεμάτη από καλούς παίκτες και ήμασταν κοντά να τους αφήσουμε εκτός».

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να υπογραμμίσουμε πως η νέα ομάδα που δημιούργησε ο Μίτσελ το περασμένο καλοκαίρι, είχε ως μεγάλο στόχο να περάσει απ’ τους ομίλους στη φάση των «16». Και τα κατάφερε μέσα από έναν όμιλο όπου υπήρχε η πάμπλουτη Παρί Σεν Ζερμέν, η φιναλίστ του Γιουρόπα Λιγκ Μπενφίκα και η πρωταθλήτρια Βελγίου Αντερλεχτ. Ηταν σπουδαίο, δίχως άλλο, το επίτευγμα των «ερυθρόλευκων».

Στην κλήρωση της νοκ άουτ φάσης βρήκαν στον δρόμο τους τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ένα απ’ τα μεγαλύτερα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Δεν τα κατάφεραν, λέγοντας ωστόσο «αντίο» στην Ευρώπη με το κεφάλι ψηλά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή