Η Ελβετία και το Γιουρόπα Λιγκ

Η Ελβετία και το Γιουρόπα Λιγκ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να μην υπάρχει εκπρόσωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου στον προημιτελικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο τα αποτελέσματα των αγώνων της Βασιλείας με τη Βαλένθια μας ενδιαφέρουν άμεσα. Και τούτο γιατί σε περίπτωση κατά την οποία οι Ελβετοί πετύχουν ακόμη δύο νίκες, τότε θα προσπεράσουν την Ελλάδα στην ειδική βαθμολογία της UEFA και θα ανέβουν στη 12η θέση. Κάτι που πρακτικά θα σημαίνει πως από την περίοδο 2015-16 ο πρωταθλητής Ελλάδας θα είναι υποχρεωμένος να παίζει προκριματικούς για να εξασφαλίζει την είσοδό του στον οικονομικό –και όχι μόνο– παράδεισο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Την Πέμπτη, λοιπόν, η Βασιλεία θα υποδεχθεί τη Βαλένθια για πρώτη φορά απ’ το 2002, όταν και είχαν βρεθεί αντιμέτωπες στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Στη Βασιλεία οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες με σκορ 2-2, ενώ στην Ισπανία η Βαλένθια είχε επικρατήσει με το εντυπωσιακό 6-2.

Απ’ τους υπόλοιπους τρεις προημιτελικούς, πιο αμφίρροπη φαντάζει η αναμέτρηση της Λιόν με τη Γιουβέντους. Πάντως, η «μεγάλη κυρία» θεωρείται το μεγάλο φαβορί για να κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ. Από κει και έπειτα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η «μονομαχία» της Ιβηρικής χερσονήσου ανάμεσα στην Πόρτο και τη Σεβίλλη. Στον προημιτελικό της Αλκμααρ με την Μπενφίκα οι Πορτογάλοι έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Συνοπτικά το πρόγραμμα της Πέμπτης: Αλκμααρ – Μπενφίκα, Λιόν – Γιουβέντους, Βασιλεία – Βαλένθια και Πόρτο – Σεβίλλη. Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 10 Απριλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή