Με ανοιχτά χαρτιά η ΑΕΚ για το γήπεδο

Με ανοιχτά χαρτιά η ΑΕΚ για το γήπεδο

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη βεβαιότητα πως το γήπεδο της ΑΕΚ θα πραγματοποιηθεί, εξέφρασε μέσω συνέντευξης Τύπου ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, Δημήτρης Μελισσανίδης, σε εκδήλωση που έλαβε χώρα χθες στο Ζάππειο. Ο ισχυρός άνδρας της Ενωσης έκανε μια αναδρομή στα όσα έχουν διαδραματιστεί αναφορικά με το γήπεδο τόσο προεκλογικά, όσο και μετεκλογικά, εκφράζοντας την αισιοδοξία πως τα όποια εμπόδια έχουν παρουσιαστεί θα ξεπεραστούν.

Σε ερώτηση, σε σχέση με τα 20 εκατομμύρια ευρώ που προβλέπονται ως χρηματική ενίσχυση από την Περιφέρεια Αττικής για το γήπεδο της ΑΕΚ και είχαν δεσμευτεί επί Γιάννη Σγουρού, ανέφερε πως «τα χρήματα είναι νόμιμα και προβλέπεται να εισπραχθούν. Αν η κ. Δούρου δεν θέλει να τα εκταμιεύσει τότε πολύ απλά θα σημαίνει πως δεν θέλει το γήπεδό μας. Δεν εμπλέκομαι σε πολιτικά παιχνίδια». Σε εκείνο το σημείο, τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, διευθυντής της μελέτης και σχεδίασης του έργου, που ανέφερε πως «τα χρήματα της Περιφέρειας προέρχονται από το πρόγραμμα αθλητικών εγκαταστάσεων στο οποίο έχουν υπαχθεί και πολλά άλλα γήπεδα ανά την Ελλάδα».

Ο κ. Ανδριόπουλος παρουσίασε για ακόμη μια φορά το σχέδιο του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, το οποίο είναι πλήρως εναρμονισμένο με την ισχύουσα νομοθεσία. Αναφορικά με την υπόθεση του Αλσους, ανέφερε πως θα χρειαστούν 2,3 επιπλέον στρέμματα Αλσους (επί συνόλου 427) σε σχέση με το «Νίκος Γκούμας» και η κοπή 52 δένδρων, που θα αντικατασταθούν με 5.000 νέα που θα φυτευτούν τόσο μέσα στο Αλσος, όσο και σε άλλες περιοχές του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας. Παρουσίασε ακόμη έναν πίνακα, στον οποίο απέδειξε πως δεν υπάρχει καμιά παρέκκλιση από τον νόμο. Τέλος, κάλεσε τη Δημοτική Αρχή σε συνεννόηση και συνεργασία προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και να επιλυθούν οι όποιες διαφορές.

Σε ένα σημείο της γενικής αναφοράς του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ δάκρυσε όταν αναφέρθηκε στο ιστορικό ταξίδι της ΑΕΚ στο εμπόλεμο Βελιγράδι τον Απρίλιο του 1999 και αποθεώθηκε από την πλειονότητα των παρευρισκομένων.

Η ψήφιση του ρυθμιστικού σχεδίου από τη Βουλή θα γίνει την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Ιουλίου, κάτι που αναμένεται να θέσει το έργο στην τελική του ευθεία, αλλά και να αναδείξει επί του πρακτέου τις προθέσεις όλων των εμπλεκομένων πλευρών.

Να υπενθυμίσουμε πως η Ρένα Δούρου, ανέφερε προ λίγων ημερών πως τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο σε σχέση με τα χρήματα της Περιφέρειας που είχαν εγγυηθεί επί Γιάννη Σγουρού, ενώ αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και η τοποθέτηση του δημάρχου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας κ. Αρη Βασιλόπουλου μετά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή