Στη σέντρα ξανά το κερδοφόρο αγγλικό πρωτάθλημα

Στη σέντρα ξανά το κερδοφόρο αγγλικό πρωτάθλημα

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έναρξη της Πρέμιερ Λιγκ στα μέσα του Αυγούστου, όπως συνηθίζεται από την ίδρυσή της το 1992, μαγνητίζει και πάλι το ενδιαφέρον του ποδοσφαιρικού κοινού που προσβλέπει σε μια επανάληψη του περσινού αμφίρροπου δράματος που κορυφώθηκε τις τελευταίες αγωνιστικές.

Αν εναποθέσουμε τις ελπίδες μας στην ιστορική διαδρομή του πρωταθλήματος, δεν προβλέπεται να ξαναζήσουμε άμεσα τόσο ανταγωνιστικό θεσμό. Και αυτό, διότι περίπου μια φορά στα τρία με τέσσερα χρόνια συναντάμε μια κούρσα που στον τερματισμό της ανταγωνίζονται τρεις ή τέσσερις ομάδες.

Εναποθέτοντας όμως τις ελπίδες μας σε καθαρά ποδοσφαιρικά κριτήρια, τότε τα ερωτηματικά πληθαίνουν και η προσμονή μεγαλώνει. Ξεκάθαρο φαβορί λόγω ρόστερ είναι η τροπαιούχος του περσινού τίτλου Μάντσεστερ Σίτι. Με πληρότητα σε όλες τις γραμμές, με τον ικανότατο Μανουέλ Πελεγκρίνι στον πάγκο και με λύσεις σε όλες τις θέσεις, μοιάζει να έχει ένα αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα. Από κοντά και η Τσέλσι, που έχει πλέον στις τάξεις της τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της πρωταθλήτριας Ισπανίας Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Κόστα, Φελίπε Λουίς, Τιμπό Κουρτουά), πλαισιωμένους από τους ήδη υπάρχοντες αστέρες της ομάδας και τον εντυπωσιακό Ζοζέ Μουρίνιο. Η διαχρονικά ανταγωνιστική, αλλά με… ταβάνι την τρίτη θέση Αρσεναλ φιλοδοξεί να κάνει την υπέρβαση φέτος και με την μεταγραφή του Αλέξις Σάντσες, ανάγκασε τον Αρσέν Βενγκέρ να δηλώσει ότι το φετινό ρόστερ της ομάδας είναι «το καλύτερο που έχω προπονήσει».

Τα ερωτήματα; Οι δύο παραδοσιακότερες ομάδες της Αγγλίας: Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι δευτεραθλητές προέρχονται από την κορυφαία χρονιά στη σύγχρονη ιστορία τους όσον αφορά την πορεία τους στο πρωτάθλημα και, μολονότι μοιάζουν αποδυναμωμένοι μετά τη φυγή του Λουίς Σουάρες, ενισχύθηκαν ποιοτικά και ουσιαστικά με πλειάδα αξιόλογων παικτών. Εάν αυτοί προσαρμοστούν άμεσα στις ανάγκες του συλλόγου, τότε δεν αποκλείεται οι «ρεντς» να παρουσιαστούν εξίσου ανταγωνιστικοί.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπειτα από την περσινή τραγική της χρονιά αποτελεί ίσως το πιο μεγάλο ερωτηματικό εν σχέσει με την παρουσία της τη φετινή χρονιά. Η ποιοτική της ενίσχυση έχει γίνει μόνο στον πάγκο με τον ερχομό του Λουίς Φαν Χάαλ, αλλά για ακόμη μια χρονιά η αγωνιστική ενίσχυση έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά. Εχουν αποκτηθεί μόλις 2 ποδοσφαιριστές (Ερέρα, Σο) και η λήξη της μεταγραφικής περιόδου πλησιάζει με γρήγορους ρυθμούς. Θα καταφέρει ο Φαν Χάαλ να πάρει το 100% από ένα μέτριο ρόστερ, κάνοντας το ρόστερ πρωταθλητή, ή θα προσθέσει μια δεύτερη συνεχή αποτυχημένη χρονιά στους «κόκκινους διαβόλους»;

Τα τηλεοπτικά

Φέτος είναι και η παρθενική χρονιά των τηλεοπτικών συμβολαίων που αποφέρουν στα ταμεία της Πρέμιερ Λιγκ σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε ετήσια βάση, εκτινάσσοντας τα κέρδη των ομάδων σε δυσθεώρητα ύψη. Με τηλεοπτική κάλυψη σε περισσότερες από 200 χώρες ανά τον κόσμο και 600 εκατομμύρια τηλεθεατές, το πρωτάθλημα μοιάζει ασυναγώνιστο ως προς την εμπορική του εκμετάλλευση, με αποτέλεσμα το επίπεδο συνεχώς να βελτιώνεται και οι απαιτήσεις συνεχώς να αυξάνονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή