Οι «άγιοι» στην πρώτη τριάδα

Οι «άγιοι» στην πρώτη τριάδα

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ψηλός, με μεγάλη μύτη, λίγο τεμπέλης, αλλά και σκόρερ. Είναι ο Ματ λε Τισιέ, ο παίκτης-σύμβολο της Σαουθάμπτον και ίσως ο πιο γνωστός ποδοσφαιριστής της ομάδας του μεγάλου λιμανιού της νότιας Αγγλίας. Η φιγούρα του κυριαρχούσε και στο «Ντελ», το θρυλικό της γήπεδο χωρητικότητας 15 χιλιάδων θεατών. Και αυτό, πλέον, έχει αλλάξει, δίνοντας τη θέση του στο «Σεντ Μέρις», που έχει αφενός μεγαλύτερη χωρητικότητα και αφετέρου έχει αναβαθμίσει μια παρηκμασμένη περιοχή στο κέντρο της πόλης.

Η σημερινή Σαουθάμπτον έχει λόγους να περηφανεύεται και μάλιστα πολλούς. Αντίστοιχα και για το παρελθόν της, δεδομένου ότι πρωταγωνιστεί σε μία από τις εντυπωσιακότερες ιστορίες του σερ Αλεξ Φέργκιουσον στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το 1996, η Σαουθάμπτον κερδίζει 3-1 στο ημίχρονο και η εντολή του προπονητή της Γιουνάιτεντ είναι η αλλαγή των γκρι φανελών της ομάδας του, επειδή οι παίκτες του «δεν έβλεπαν ο ένας τον άλλον». Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 6-3 και οι γκρι φανέλες έμειναν για πάντα στα συρτάρια του Ολντ Τράφορντ.

Επιστρέφοντας στο σήμερα, η ιδιοκτήτρια των «αγίων», Καθαρίνα Λίμπχερ, ανέλαβε την ομάδα στις αρχές του έτους, διαδεχόμενη τον πατέρα της, Μάρκους Λίμπχερ, ο οποίος είχε αγοράσει τη Σαουθάμπτον το 2009. Στην πρώτη της επίσημη τοποθέτηση έβαλε τον πήχυ όχι ψηλότερα από τις προσδοκίες των περισσοτέρων. «Θα κάνω τα πάντα για να υπάρξει συνέχεια στην επιτυχία της ομάδας, βασισμένη στα συμφέροντα του προσωπικού, των παικτών, της διοίκησης και των φιλάθλων», τονίζει η κ. Λίμπχερ.

Το περασμένο καλοκαίρι, το ένα ρεκόρ διαδέχεται το άλλο ως προς τις μεταγραφές. Παραδόξως, το ρεκόρ αφορά τις πωλήσεις και όχι τις αγορές. Τα 15 εκατομμύρια λίρες για τον Τσέιμπερς στην Αρσεναλ καταρρίπτονται από τα 20 για τον Ντέγιαν Λόβρεν στη Λίβερπουλ, που καταρρίπτονται από τα 25 για τον Ανταμ Λαλάνα και πάλι στη Λίβερπουλ, τα οποία φαίνονται λίγα μπροστά στα 31 για τον Λουκ Σο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι προαναφερθέντες παίκτες είναι λίγο-πολύ η αιτία που η Σαουθάμπτον κατέλαβε την όγδοη θέση στο πρωτάθλημα της περιόδου 2013-14. Σαν να μην έφθανε αυτό, ο Μαουρίσιο Ποκετίνο, ο προπονητής που «πάντρεψε» τους παίκτες με την επιτυχία, αναχωρεί για την Τότεναμ. Ολοι αναφέρουν πως η Σαουθάμπτον είναι το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό.

Τη στιγμή εκείνη η κ. Λίμπχερ προχωρεί σε μερικές κινήσεις-έκπληξη. Δίνει τα κλειδιά στον Κούμαν, έναν τεχνικό που κατά πολλούς έχει το όνομα, αλλά όχι την χάρη. Εχοντας ως τελευταία δουλειά τη Φέγενορντ, έρχεται στην Αγγλία και βρίσκει μια ομάδα άγνωστη, στην οποία πρέπει να χτίσει κάτι καινούργιο. Επιλέγει να πάει στα σίγουρα μεν, αλλά κινούμενος εκτός αγγλικής λογικής, φέρνει τον Γκρατσιάνο Πελέ από τη Φέγενορντ ο οποίος είχε πετύχει 50 γκολ σε μία διετία μεν, αλλά έχει κι ένα μεγάλο αρνητικό. Είναι ήδη 29 και πολλοί υποστηρίζουν πως δεν μπορεί να σταθεί στην Αγγλία. Οπως φαίνεται, μπορεί, σκοράροντας και στο «νησί» κατά ριπάς. Μαζί και ο Σέιν Λονγκ της Χαλ, ο Ντούσαν Τάντιτς της Τβέντε και ο Φλορίν Γκαρντός της Στεάουα. Ολες, επιλογές του Κούμαν που αποδεικνύονται απίστευτα στοχευμένες, με τη Σαουθάμπτον να βρίσκεται στην πρώτη τριάδα σε μια ήδη επιτυχημένη σεζόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή