Περισσότερη λάμψη με ΑΕΚ στη Σούπερ Λίγκα

Περισσότερη λάμψη με ΑΕΚ στη Σούπερ Λίγκα

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΕΚ και Ηρακλής, μετά την περιπλάνησή τους στα γήπεδα των μικρότερων κατηγοριών επανέρχονται στη Σούπερ Λίγκα, έτοιμοι να προσδώσουν νέο ενδιαφέρον, μεγαλύτερο ανταγωνισμό και να φέρουν περισσότερο κόσμο στα γήπεδα της πρώτης κατηγορίας, καταφέρνοντας να ξεπεράσουν με επιτυχία το πρόβλημα της παρουσίας τους στα γήπεδα των χαμηλότερων κατηγοριών.

Ηταν Σεπτέμβριος του 2013, όταν η ΑΕΚ έδινε τον πρώτο αγώνα της για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής με αντίπαλο τον Μανδραϊκό στο γήπεδο της Φυλής. Ο κόσμος είχε πλημμυρίσει το γήπεδο του Θρασύβουλου και οι οπαδοί της κρέμονταν από τα κάγκελα των κερκίδων προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά την ομάδα τους. Δεύτερη αγωνιστική του ίδιου πρωταθλήματος και περίπου 30 χιλιάδες θεατές βρίσκονται στο ΟΑΚΑ, για να δουν έναν αγώνα μεταξύ της ΑΕΚ και της Θύελλας Ραφήνας. Το θέμα γίνεται γνωστό στο εξωτερικό και πολλά ξένα μέσα στέλνουν δημοσιογράφους στην Αθήνα για να αντιληφθούν καλύτερα την ιστορία της ομάδας.

Ολα τα παιχνίδια στην τρίτη, αλλά και στη δεύτερη Εθνική ήταν απλώς βήματα για να φθάσει η ΑΕΚ στο σημείο όπου βρίσκεται τώρα, τουλάχιστον ως προς το αγωνιστικό επίπεδο. Δύο πράγματα κρατούσαν ζωντανό τον κόσμο της ΑΕΚ τα χειμωνιάτικα απογεύματα του 2013, του 2014 και του 2015. Πρώτον, η αγωνιστική επιστροφή και δεύτερον, η προοπτική κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι δημοτικές εκλογές του 2014 έφεραν στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας τον Αρη Βασιλόπουλο, ο οποίος εξέφρασε ανοιχτά τη διαφωνία του ως προς το σχέδιο κατασκευής του γηπέδου και ο δήμος μαζί με ομάδα πολιτών προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να μην εγκριθεί η άδεια κατασκευής του νέου γηπέδου. Αυτή η κίνηση καθυστέρησε την έναρξη των διαδικασιών του γηπέδου, αλλά αυτό δεν αποτελούσε ευθύνη της ΑΕΚ. Μπορεί η υπόθεση του γηπέδου να έχει αναγκαστικά παρεκκλίνει του αρχικού χρονοδιαγράμματος, ωστόσο μετά την απόρριψη της προσφυγής του Δήμου από το ΣτΕ, ο δρόμος για την κατασκευή του μοιάζει να έχει ανοιχτεί διάπλατα, με την έναρξη των εργασιών να προσδιορίζεται τον Σεπτέμβριο, μετά και τη δήλωση του αρμόδιου υπουργού Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, η επιστροφή της ΑΕΚ έχει μεγάλο ενδιαφέρον και σημαντικά κέρδη από τη διετή «εξορία». Πρώτον, τον προπονητή Τραϊανό Δέλλα, που θα συνεχίσει να βρίσκεται στον πάγκο της ΑΕΚ για τρίτη σεζόν. Δεύτερον, το ποδοσφαιρικό DNA της ομάδας που έχει μάθει να έχει ρόλο κυρίαρχου στο παιχνίδι. Τρίτον, μια βάση Ελλήνων παικτών, «χτισμένη» πάνω στους Τζανετόπουλο, Κολοβέτσιο, Μπακάκη, Μάνταλο και Αραβίδη, που πλαισιωμένη από ποιοτικούς ξένους μπορεί να δημιουργήσει μια ισχυρή ομάδα. Τέταρτον και ίσως σημαντικότερο, η ΑΕΚ απέδειξε στον αγώνα κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και το κατάμεστο ΟΑΚΑ πως όχι μόνο δεν έχασε τη δυναμική της στον κόσμο, αλλά αντίθετα δημιούργησε μια μεγάλη δεξαμενή φιλάθλων και για το μέλλον της.

Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί το επίπεδο της ΑΕΚ στην επιστροφή της στη Σούπερ Λίγκα, αλλά οι μεταγραφικές κινήσεις της μέχρι στιγμής μαρτυρούν πως η Ενωση χτίζεται για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Το γεγονός πως σε σχέση με τους ανταγωνιστές της η ΑΕΚ δεν θα έχει πρόγραμμα επιβαρυμένο από ευρωπαϊκές αγωνιστικές υποχρεώσεις ενδέχεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή