Η «Οδύσσεια» του Ηρακλή Θεσσαλονίκης

Η «Οδύσσεια» του Ηρακλή Θεσσαλονίκης

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Το ταξίδι του Ηρακλή για την επιστροφή του στην κατηγορία που τον έχει συνηθίσει όλη η φίλαθλη Ελλάδα ήταν μεγαλύτερο και δυσκολότερο από του… Οδυσσέα, πιο επικίνδυνο από τις περιγραφές του Ομήρου.

Οι «κυανόλευκοι» χρειάστηκαν 1.305 ημέρες για να διαγράψουν τις «μαύρες» μέρες του 2011 όταν έφτασαν να αγωνίζονται στη Δ΄ Εθνική, όταν είχαν αντιπάλους τη Νέα Καλλικράτεια, τον Σοχό, τα Κύμινα, μικρά χωριά του νομού Θεσσαλονίκης. Από τις 6 Νοεμβρίου 2011 μέχρι και τον τελευταίο τους αγώνα φέτος στη Φούτμπολ Λιγκ διήνυσαν 35.173 χιλιόμετρα, ταξιδεύοντας κυριολεκτικά σε όλη την Ελλάδα!

Η επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα σφραγίστηκε φέτος σε μια μαγική χρονιά, όμως τα τέσσερα πέτρινα χρόνια, δεν θα σβηστούν ποτέ, όμως πλέον αποτελούν τον οδηγό για το καλύτερο μέλλον.

Ο Ηρακλής υποβιβάστηκε στις 19 Μαΐου 2011 όταν δύο επιτροπές των αρχών του ελληνικού ποδοσφαίρου, Ιδιότητας και Μεταγραφών της ΕΠΟ και Πειθαρχική Επιτροπή της Σουπερλίγκας με διαφορά λίγων ωρών, εξέδωσαν καταδικαστικές αποφάσεις. Τότε η ΕΠΟ είχε κρίνει ως τη μοναδική «μη βιώσιμη ομάδα» τον Ηρακλή, αλλά την επόμενη χρονιά άλλαξε ο κανονισμός για τις μη αδειοδοτούμενες ομάδες…

Ο Ηρακλής υποβιβάστηκε στην Δ΄ Εθνική λόγω χρεών. Στα μέσα της περιόδου 2011-12 η ομάδα άφησε την Δ΄ για την Γ΄ Εθνική, συγχωνεύθηκε με τους Πόντιους Κατερίνης και μέσα από την αναδιάρθρωση των κατηγοριών βρέθηκε την περίοδο 2012-13 στη Φούτμπολ Λιγκ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπορεί να είχε βάλει πλώρη για την άμεση επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία, αλλά μέτρησε δύο αποτυχημένες προσπάθειες και η αποτυχία αυτή έφερε νέες γκρίνιες και αλλαγή στην ιδιοκτησία, το καλοκαίρι του 2014.

Ο Θόδωρος Παπαδόπουλος, πρόεδρος της Α.Ε. Ποντίων, δεν μπόρεσε να δώσει το όραμα που αναζητούσαν οι φίλαθλοι των Θεσσαλονικέων, αν και προσπάθησε. Στη προσπάθειά του αυτή δημιουργήθηκαν νέα χρέη, σαφώς. Κάπου εκεί εμφανίστηκε ως «από μηχανής θεός» ο Νίκος Παπαθανασάκης.

Ελληνας επιχειρηματίας στον Καναδά με βάση στο Τορόντο, ο Παπαθανασάκης ήθελε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Διατηρώντας φιλικές σχέσεις με τον Μάκη Σεντελίδη, βετεράνο ποδοσφαιριστή του Ηρακλή, δεν άργησε να πάρει την απόφαση. Στις 4 Ιουλίου 2014 έδινε την πρώτη του συνέντευξη ως διοικητικός ηγέτης του Ηρακλή…

Η δική του οικονομική συνέπεια έφερε σταθερότητα και στο αγωνιστικό και με τη «χημεία» που αναπτύχθηκε με τον προπονητή, Νίκο Παπαδόπουλο δημιουργήθηκε η ομάδα που κέρδισε σχετικά εύκολα την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.

Οι κυανόλευκοι κινούνται ήδη για την επόμενη χρονιά, έχοντας ανανεώσει το συμβόλαιο του Παπαδόπουλου και αρκετών παικτών, ενώ ήδη βρίσκεται προ των πυλών η συνεργασία με την κορυφαία αεροπορική εταιρεία «Turkish Airlines», είδηση που έκανε ήδη μεγάλη εντύπωση.

Ο στόχος για την επόμενη χρονιά δεν θα είναι κάποια συγκεκριμένη θέση, αλλά – όπως εκφράστηκε από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του Ηρακλή – «θέλω να δημιουργήσουμε μια ομάδα, η οποία θα πηγαίνει όπως φέτος για να κερδίζει και να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Πρέπει σε δύο χρόνια να είμαστε πολύ δυνατοί και αυτό θέλω. Θέλω κάθε χρόνο να παίζουμε στην Ευρώπη. Μπορεί να μην το πετυχαίνουμε. Ομως, αυτός θα είναι ο στόχος κάθε χρόνο. Θέλω να φτιάξουμε μια ομάδα που θα πηγαίνει εκτός έδρας και θα λένε “έρχεται ο Ηρακλής”. Πρέπει ο κόσμος να έχει υπομονή. Μπορεί να μη γίνει η ομάδα όπως τη θέλουμε από τον πρώτο χρόνο. Θα γίνει, όμως».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή