Αμετανόητος ο Κύργιος, «πυρά» και από Φρέιζερ

Αμετανόητος ο Κύργιος, «πυρά» και από Φρέιζερ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αρνητικό πρωταγωνιστή του Γουίμπλεντον εξελίσσεται ο Νικ Κύργιος. Το γεγονός πως ο Ελληνοαυστραλός αποφάσισε να παρατήσει το δεύτερο σετ του αγώνα του με τον Ρισάρ Γκασκέ επειδή είχε εκνευριστεί από την εξέλιξή του, έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύει με υψηλό πρόστιμο από τη Διεθνή Ομοσπονδία Τένις. Πηγές από το All England Club αναφέρουν πως μπορεί να τιμωρηθεί ακόμη και με πρόστιμο 225.000 ευρώ, επειδή ο αγώνας του είχε τηλεθέαση σε όλον τον πλανήτη.

Θυμίζουμε πως την περασμένη Δευτέρα ο Κύργιος ηττήθηκε από το Γκασκέ με 3-1 σετ για τον 4ο γύρο. Στη συνέντευξη Τύπου δέχθηκε ουκ ολίγες ερωτήσεις για την αγωνιστική συμπεριφορά του στο δεύτερο σετ. «Θέλετε να δοκιμάσετε εσείς να επιστρέψετε το σερβίς του Ρισάρ Γκασκέ; Θα σας δώσω τη ρακέτα και θα δούμε πόσες φορές θα καταφέρετε να επιστρέψετε την μπάλα. Σερβίρει πολύ καλά. Φυσικά και προσπάθησα. Αν θέλουν να με τιμωρήσουν, ας με τιμωρήσουν» είπε χαρακτηριστικά ο 20χρονος τενίστας.

Την ίδια ώρα, η Ντόουν Φρέιζερ που είναι χρυσή Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση και πολιτικός της Αυστραλίας, εξαπέλυσε ρατσιστική επίθεση κατά του Κύργιου: «Οι αθλητές θα πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για τη νέα γενιά αυτής της χώρας, της σπουδαίας χώρας μας. Αν δεν τους αρέσει να γυρίσουν εκεί απ’ όπου οι πατεράδες τους ή οι γονείς τους ήρθαν. Δεν τους θέλουμε στη χώρα μας αν συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο».

Η τοποθέτησή της προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί να ανασκευάσει: «Θέλω να απολογηθώ ειλικρινά για τα σχόλια που έκανα το πρωί και τα οποίο προσέβαλαν συνάδελφους Αυστραλούς, μεταξύ των οποίων ο Νικ και η οικογένειά του. Οι Αυστραλοί έχουν μια πλούσια αθλητική κληρονομιά και σε αυτό έχουν συμβάλει αθλητές που προέρχονται από άλλες χώρες. Ο Νικ αντιπροσωπεύει την Αυστραλία και θέλω να τον βλέπω να το κάνει με τον καλύτερο τρόπο».

Σήμερα διεξάγονται οι προημιτελικοί των ανδρών: Τζόκοβιτς – Τσίλιτς, Φέντερερ – Σιμόν, Μάρεϊ – Πόσπισιλ, Βαβρίνκα – Γκασκέ. Ο 16χρονος Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείστηκε από τον δεύτερο γύρο στο ταμπλό των αγοριών και η 16χρονη Ελενα Χριστοφή από τον πρώτο γύρο στο διπλό των κοριτσιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή