Νέες αφίξεις για τον Ολυμπιακό

Νέες αφίξεις για τον Ολυμπιακό

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που ο Μάρκο Σίλβα και οι ποδοσφαιριστές του ξεκινούν την προετοιμασία τους για τον κυριακάτικο εντός έδρας αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Πανιώνιο, η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός διευθετεί τις τελευταίες μεταγραφικές υποθέσεις. Μετά από εισήγηση του Πορτογάλου τεχνικού, ο 29χρονος Πορτογαλομαροκινός κεντρικός αμυντικός Μανουέλ Ντα Κόστα της Σίβασπορ και ο Βραζιλιάνος εξτρέμ της Εστορίλ Σεμπά εντάσσονται στο δυναμικό των «Πειραιωτών».

Ο Ντα Κόστα ήρθε χθες το απομεσήμερο από την Κωνσταντινούπολη στην Ελλάδα, για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στους νταμπλούχους. Για την αγορά των δικαιωμάτων του θα βγουν από τα ταμεία της πειραϊκής εταιρείας 2,2 εκατομμύρια ευρώ. Ο Σίλβα γνωρίζει καλά τον έμπειρο στόπερ από τη θητεία του στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, καθώς την περίοδο 2012-13 αγωνίστηκε στη Νασιονάλ Μαδέιρα.

Κατά το παρελθόν έχει παίξει στο γαλλικό πρωτάθλημα (2004-06 Νανσί), στο ολλανδικό (2006-08 Αϊντχόφεν), στο ιταλικό (2008-09 Φιορεντίνα, 2009 Σαμπντόρια), στο αγγλικό (2009-2011 Γουέστ Χαμ) και στο ρωσικό (2011-13 Λοκομοτίβ Μόσχας). Στο τουρκικό αγωνίστηκε με τη Σίβασπορ στις δύο τελευταίες περιόδους. Επίσης είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας και με την Εθνική Ανδρών του Μαρόκου, όπου μετράει οκτώ συμμετοχές.

Στην Ελλάδα αναμένεται σήμερα και ο Σεμπά, για να ενταχθεί στο δυναμικό των «Ερυθρόλευκων». Κάτι που επιβεβαίωσε με χθεσινές δηλώσεις του ο πρόεδρος της Εστορίλ Τιάγκο Ριμπέιρο: «Επιβεβαιώνω τη μεταγραφή του Σεμπά στον Ολυμπιακό. Είναι καιρός που ο Ολυμπιακός προσπαθεί για την απόκτηση του παίκτη. Εκανε μία πρώτη πρόταση την οποία αρνηθήκαμε. Ομως αργότερα έφτασε μία δεύτερη πρόταση και αυτή μάς άφησε ικανοποιημένους, γιατί ήταν καλή για την ομάδα αλλά και για τον παίκτη». είπε χαρακτηριστικά.

Ο 23χρονος Βραζιλιάνος εξτρέμ εντάχθηκε στο δυναμικό της Εστορίλ την περίοδο 2013-14, οπότε είχε προπονητή τον Μάρκο Σίλβα. Στην Πορτογαλία «μετακόμισε» από την πατρίδα του την περίοδο 2012-13, για να αγωνιστεί στην Πόρτο. Ωστόσο έπαιξε μόνο τέσσερα παιχνίδια με την πρώτη ομάδα και, τελικά, παραχωρήθηκε στην Εστορίλ, όπου κατάφερε να ανεβάσει τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Με την απόκτηση των Ντα Κόστα και Σεμπά, ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα πως ολοκληρώνονται οι μεταγραφές για τους νταμπλούχους. Παράλληλα δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο δανεισμού ή πώλησης κάποιων από τους παίκτες που είναι τώρα στο δυναμικό των «Πειραιωτών».

Σε ό,τι αφορά στον Ρομπέρτο, ο μάνατζέρ του Μαριάνο Αγκιλάρ υποστήριξε πως δύσκολα θα αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό, παρά το γεγονός ότι για τον Ισπανό γκολκίπερ έχουν ενδιαφερθεί οι Ατλέτικο Μαδρίτης, Βαλένθια, Βιγιαρεάλ, Ιντερ, Ρόμα και Φενέρμπαχτσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή