Στο Γιουρόπα Λιγκ ο Ολυμπιακός

Στο Γιουρόπα Λιγκ ο Ολυμπιακός

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το όνειρο της πρόκρισης του Ολυμπιακού «έσβησε» χθες στο Καραϊσκάκη, αφού οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 0-3 από την Αρσεναλ στην τελευταία αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «Πειραιώτες» είχαν το προβάδισμα των… δυόμισι αποτελεσμάτων (νίκη, ισοπαλία και ήττα με 0-1 ή 1-2), αλλά τελικά υπέκυψαν στους «Λονδρέζους», οι οποίοι με τρεις «κανονιές» του Ολιβιέ Ζιρού πήραν την πρόκριση στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, «ρίχνοντας» τον Ολυμπιακό στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Η κλήρωση και των δύο ευρωπαϊκών κυπέλλων θα διεξαχθεί τη Δευτέρα.

Ο Μάρκο Σίλβα ξεκίνησε το παιχνίδι με επιθετικούς προσανατολισμούς, θέλοντας να κυνηγήσει την νίκη, αφήνοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Προτίμησε τον Φορτούνη σε ρόλο «δεκαριού» και όχι κάποιον τρίτο αμυντικό χαφ, δίπλα στους Κασάμι και Μιλιβόγιεβιτς. Η Αρσεναλ, από την πλευρά της, «κατέβηκε» στο Φάληρο με μοναδικό στόχο να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο και τα κατάφερε παρά τις αρκετές ελλείψεις της. Στο 25’ έστειλε την πρώτη προειδοποίηση, με τον Φλαμινί να σημαδεύει το δοκάρι, ενώ στο 29’ ήρθε η πρώτη εύστοχη βολή από τους «κανονιέρηδες», όταν ο Ράμσεϊ έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Ζιρού με κεφαλιά νίκησε τον Ρομπέρτο. Με το 0-1 εις βάρος του, ο Ολυμπιακός κρατούσε ακόμη την πρόκριση στα χέρια του, αλλά πλέον δεν είχε την καλή «αύρα» με την οποία είχε μπει στην αναμέτρηση.

Οι παίκτες του Αρσεν Βενγκέρ είχαν πετύχει τον πρώτο στόχο τους, και στο δεύτερο μέρος είχαν σαφώς καλύτερη ψυχολογία, με αποτέλεσμα στο 49’ να «παγώσουν» και για δεύτερη φορά το Καραϊσκάκη. Το γκολ μπορεί να το σημείωσε ξανά ο Ζιρού, αλλά η δημιουργία του ανήκε σε έναν πρώην «ερυθρόλευκο», τον Τζόελ Κάμπελ. Ο Κοσταρικανός ελίχθηκε στη μεγάλη περιοχή, απέφυγε όποιον αντίπαλο βρήκε μπροστά του και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Ζιρού, ο οποίος με «ψύχραιμο» πλασέ νίκησε για δεύτερη φορά τον Ρομπέρτο. Η πλάστιγγα πλέον είχε γείρει υπέρ της Αρσεναλ, η οποία είχε μπροστά της περίπου 40 λεπτά να διαχειριστεί το 0-2. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει αλλά, εκτός από ένα καλό σουτ του Φορτούνη στο 58’, που απέκρουσε ο Τσεχ, δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία των Αγγλων. Οι «ερυθρόλευκοι» ανοίχτηκαν για να φθάσουν στο γκολ της πρόκρισης, αλλά δέχτηκαν τη χαριστική βολή στο 67’, όταν ο Ομάρ βρήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή την μπάλα με το χέρι σε σουτ του Μονρεάλ. Ο Ζιρού δεν αστόχησε από το σημείο του πέναλτι, «γράφοντας» το καταδικαστικό για τον Ολυμπιακό 0-3.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ντα Κόστα, Σιόβας, Ομάρ, Μασουακού, Κασάμι (72’ Ντομίνγκες), Μιλιβόγιεβιτς, Φορτούνης, Σεμπά (77’ Ερνάνι), Πάρντο (86’ Φινμπόγκασον), Ιντέγε.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Τσεχ, Μερτεσάκερ, Κοσιενλί, Μονρεάλ, Μπεγιερίν, Εζίλ, Ράμσεϊ, Φλαμινί, Ζιρού (92’ Τσάμπερς), Γουόλκοτ (72’ Γκιμπς), Κάμπελ (91’ Τσάμπερλεϊν).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή