Με «όπλο» την υπομονή για την πρόκριση

Με «όπλο» την υπομονή για την πρόκριση

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί ο Ολυμπιακός να ηττήθηκε από την Αντερλεχτ με 1-0 στο Βέλγιο, αλλά η πίστη περισσεύει στα τάξεις των «ερυθρολεύκων» για ανατροπή και πρόκριση στη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Μάλιστα, ο Μάρκο Σίλβα και οι παίκτες του θεωρούν πως με την ώθηση που θα αντλήσουν από τους οπαδούς τους, οι οποίοι θα γεμίσουν απόψε (22.05) το «Καραϊσκάκη», θα καταφέρουν να πάρουν το αναγκαίο αποτέλεσμα στο δεύτερο παιχνίδι με την ομάδα των Βρυξελλών.

Χαρακτηριστικά είναι όσα δήλωσε χθες ο Μάρκο Σίλβα, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου: «Εχει μεγάλη σημασία πώς παίζεις σε έναν αγώνα, αλλά πιο μεγάλη σημασία έχει το αποτέλεσμα. Είχαμε πολλές ευκαιρίες στο πρώτο παιχνίδι, αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε, και πρέπει να είμαστε πολύ πιο αποτελεσματικοί στη ρεβάνς και πολύ πιο προσεκτικοί στα λάθη. Εχουμε αυτοπεποίθηση και, παρότι ξέρουμε πως η αποστολή μας δεν θα είναι εύκολη, πιστεύουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει ζητήσει από τους παίκτες του να πιέσουν τους αντιπάλους τους από τα πρώτα λεπτά ώστε να φθάσουν στο γκολ: «Η αρχή είναι το πιο σημαντικό πράγμα, και είμαστε 100% πεπεισμένοι πως έχει σημασία ο τρόπος με τον οποίο θα μπούμε στο παιχνίδι. Το ιδανικό θα ήταν να βάλουμε δύο γκολ και να συνεχίσουμε έτσι μέχρι το τέλος. Θα πρέπει όμως να έχουμε υπομονή και να διεκδικήσουμε το αποτέλεσμα που μας χρειάζεται για να προκριθούμε».

Επιπλέον, ο Σίλβα ανέλυσε τα στοιχεία που θα χρειαστεί η ομάδα του για να φθάσει στην πρόκριση: Αναφορικά με τα τρία στοιχεία που πρέπει να έχει η ομάδα του, είπε: «Θα μπορούσα να πω πάρα πολλά, αλλά, αν έπρεπε να πω τρία, θα ήταν η συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, η ποιότητα με υπομονή και δύναμη στο παιχνίδι μας και το πάθος, γιατί μια ομάδα, όταν παίζει σε ένα τέτοιο ματς, χωρίς αυτό το στοιχείο δεν μπορεί να τα καταφέρει».

Από την πλευρά του, ο Εστέμπαν Καμπιάσο τόνισε: «Η καθημερινή δουλειά και οι ικανότητες που έχουμε σαν ομάδα είναι που μας γεμίζουν με αυτοπεποίθηση. Είναι σημαντικό να πιστεύουμε στους εαυτούς μας και ο κόσμος σε εμάς για να μας βοηθήσει. Χρειάζεται υπομονή. Για να ασχοληθούμε με δεύτερο γκολ, θα πρέπει πρώτα να βάλουμε το πρώτο».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι Σιόβας και Ερνάνι γυμνάστηκαν χθες κανονικά, και ο Σίλβα τους συμπεριέλαβε στην αποστολή, όπου βρίσκονται 21 ποδοσφαιριστές, καθώς αποκλείστηκε μόνο ο τραυματίας Πάρντο. Αν και δεν αποκαλύπτει τις σκέψεις του για την ενδεκάδα, ενδεχομένως να παίξουν από την αρχή οι Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Ντα Κόστα, Μασουακού, Μιλιβόγεβιτς, Ζντιέλαρ, Ντουρμάζ, Φορτούνης, Σεμπά ή Ντομίνγκεζ και Ιντέγε.

Ο τεχνικός της Αντερλεχτ Μπέσνικ Χάσι μίλησε για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που υπολογίζει περισσότερο: «Υπάρχουν δύο παίκτες που δεν ήταν στο πρώτο ματς. Ο Ελαμπντελαουί και ο Σιόβας. Ο Φορτούνης και ο Ντουρμάζ έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και πρέπει να τους περιορίσουμε. Ξέρω ότι ο δεξιός μπακ προωθείται πολύ, κάτι που δεν έγινε στο πρώτο ματς όταν έπαιξε άλλος παίκτης». Ο 28χρονος μέσος Στίβεν Ντεφούρ προπονήθηκε κανονικά και αναμένεται να παίξει από την αρχή.

Μετά την πορτογαλική Μπράγκα, που δεν λύγισε από τα δύο γκολ του Γκέκα (2-2 με τη Σιόν), απόψε σφραγίζουν τα εισιτήριά τους για τη φάση των «16» και οι υπόλοιπες διεκδικήτριες του Γιουρόπα Λιγκ. Ξεχωρίζουν οι αγώνες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Μίντιλαντ, που έχει προβάδισμα – έκπληξη (2-1) από το πρώτο ματς, της Τότεναμ με τη Φιορεντίνα, της Πόρτο με την Ντόρτμουντ, της Σάλκε με τη Σαχτάρ, της Λίβερπουλ με την Αουγκσμπουργκ και της Νάπολι με τη Βιγιαρεάλ, αλλά και η μάχη Ερνέστο Βαλβέρδε – Μίτσελ στο Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μαρσέιγ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή