Στα ύψη οι τιμές των δωματίων στο Ρίο

Στα ύψη οι τιμές των δωματίων στο Ρίο

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτόξευση τιμών στα δωμάτια των ξενοδοχείων παρατηρείται στο Ρίο της Βραζιλίας, καθώς πλησιάζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες που διεξάγονται τον προσεχή Αύγουστο. Είναι χαρακτηριστικό πως η μέση τιμή έχει τριπλασιαστεί από τα 84 ευρώ ανά βράδυ στα 246 σε ό,τι αφορά την περίοδο από τις 5 έως τις 21 Αυγούστου.

Στο Ρίο αναμένονται περίπου 400.000 επισκέπτες, τη στιγμή που τα διαθέσιμα δωμάτια είναι 40.000. Τα περισσότερα από αυτά έχουν ήδη κρατηθεί, και διαθέσιμο αυτήν τη στιγμή είναι περίπου το 14% των κλινών.

Σε αυτή την έρευνα, βεβαίως, δεν συνυπολογίζονται οι κρατήσεις που μπορεί να αφορούν σύντομες ενοικιάσεις σπιτιών, όπως το Airbnb, ή οι παρόμοιες ιστοσελίδες που λειτουργούν ως μεσάζοντες για την ανεύρεση δωματίων ή και σπιτιών, ή οι τοπικές οικίες που προσφέρονται σε τουρίστες, και στη Βραζιλία ονομάζονται «pousadas».

Ως προς τις αεροπορικές κρατήσεις γι’ αυτή την εποχή, το 47% έχει κλειστεί για εσωτερικές πτήσεις προς το Ρίο, ενώ το 53% αφορά πτήσεις εκτός Βραζιλίας, προς την ολυμπιακή πόλη.

Η μεγάλη ταξιδιωτική και ξενοδοχειακή αύξηση που παρατηρείται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες χαρακτηρίζεται από τις τουριστικές επιχειρήσεις ως «ολυμπιακό κύμα».

Στην πρώτη θέση των κρατήσεων βρίσκονται οι Γάλλοι. Τους ακολουθούν οι Ισπανοί, οι Ιταλοί και οι Πορτογάλοι. Στην 5η θέση οι Γερμανοί, στην 6η οι Μεξικανοί, στην 7η οι Βρετανοί, ενώ Περουβιανοί, Χιλιανοί και οι Αμερικανοί ολοκληρώνουν τη λίστα των πολιτών που θα ταξιδέψουν στο Ρίο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι περισσότερες εγκαταστάσεις βρίσκονται στην τελική ευθεία, ενώ σε κάποια σημεία παρατηρούνται μικρές καθυστερήσεις. Από την οργανωτική επιτροπή εκφράζεται η αισιοδοξία πως τα πάντα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους, για να υποδεχθούν τη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή