Πού θα σταματήσει ο Ρόσμπεργκ;

Πού θα σταματήσει ο Ρόσμπεργκ;

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πανέμορφη πρωτεύουσα της Καταλωνίας, Βαρκελώνη, υποδέχεται αυτό το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της F1, καθώς διεξάγεται το ισπανικό γκραν πρι, με βασικότερο ερώτημα το αν ο Νίκο Ρόσμπεργκ θα συνεχίσει να κυριαρχεί στη φετινή αγωνιστική περίοδο, νικώντας και σε αυτόν τον αγώνα.

Ο Γερμανός πιλότος της Μερσέντες έχει σαρώσει τα πάντα στο διάβα του στο ξεκίνημα αυτής της σεζόν, πανηγυρίζοντας τέσσερις νίκες σε ισάριθμα γκραν πρι. Αν μάλιστα συνυπολογιστεί και το φινάλε της περυσινής σεζόν, τότε οι συνεχείς νίκες του Ρόσμπεργκ ανέρχονται στις επτά.

Το φετινό ξεκίνημά του είναι εντυπωσιακό και ήδη η διαφορά του από τους υπόλοιπους οδηγούς είναι μεγάλη. Ο Γερμανός έχει συγκεντρώσει 100 βαθμούς έχοντας πίσω του, στη δεύτερη θέση, τον Βρετανό Λιούις Χάμιλτον με 57.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Κίμι Ραϊκόνεν με 43, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν οι Ντάνιελ Ρικιάρντο και Σεμπάστιαν Φέτελ με 36 και 33 βαθμούς αντίστοιχα.

Στον απόηχο του προηγούμενου γκραν πρι στο Σότσι, ο Ντανιέλ Κβίατ έγινε αποδέκτης αρνητικών σχολίων, καθώς τράκαρε δύο φορές τον Φέτελ που αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον αγώνα, φανερά εκνευρισμένος με τον απρόσεκτο συνάδελφό του.

«Δεν περίμενα να επιβραδύνει τόσο πολύ και όταν άρχισα να πατάω το φρένο ήταν αργά. Ετσι ήρθε η πρώτη επαφή», ανέφερε ο Κβίατ συνεχίζοντας: «Στη δεύτερη ήμουν πίσω του και δεν έβλεπα τι συνέβαινε μπροστά. Πάλι επιβράδυνε και δεν είχα χρόνο να αντιδράσω! Προφανώς εγώ προκάλεσα όσα συνέβησαν, δεν νιώθω ωραία γι’ αυτό αλλά μερικές φορές αυτά συμβαίνουν. Ισως ήταν ο χειρότερος πρώτος γύρος της καριέρας μου αλλά από τέτοια συμβάντα μαθαίνεις. Ζήτησα συγγνώμη», ανέφερε ενοχλημένος ο Ρώσος.

Το γκραν πρι της Βαρκελώνης αποτελεί έναν από τους πιο αμφίρροπους αγώνες του πρωταθλήματος και στα αποτελέσματά του συμπεριλαμβάνεται ένα ιδιαίτερο ρεκόρ, δεδομένου ότι τα τελευταία εννέα χρόνια υπάρχει πάντοτε διαφορετικός νικητής.

Το 2007 νικητής ήταν ο Φελίπε Μάσα, το 2008 ο Κίμι Ραϊκόνεν, το 2009 ο Τζένσον Μπάτον, το 2010 ο Μαρκ Γουέμπερ, το 2011 ο Σεμπάστιαν Φέτελ, το 2012 ο Παστόρ Μαλντονάντο, το 2013 ο Φερνάντο Αλόνσο, το 2014 ο Λιούις Χάμιλτον και το 2015 ο Νίκο Ρόσμπεργκ.

Η εντυπωσιακή εναλλαγή νικητών πιθανότατα να διακοπεί φέτος, καθώς είτε ο Ρόσμπεργκ θα συνεχίσει με νίκη στο πρωτάθλημα, είτε ο Λούις Χάμιλτον θα κατορθώσει να αντικρίσει πρώτος την καρό σημαία, εκτός και αν συμβεί κάτι αναπάντεχο.

Το γκραν πρι της Βαρκελώνης βρίσκεται στο πρωτάθλημα της F1 από το 1991, αλλά ως πίστα είναι μια από τις παλαιότερες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το συνολικό της μήκος είναι 4.655 μέτρα και οι οδηγοί θα τρέξουν 66 γύρους.

Τις περισσότερες νίκες της στο συγκεκριμένο γκραν πρι έχει κατακτήσει η Φεράρι. Δώδεκα φορές η «σκουντερία» έχει αντικρίσει πρώτη την καρό σημαία και ο πολυνίκης οδηγός δεν είναι άλλος από τον άτυχο Γερμανό πιλότο, Μίκαελ Σουμάχερ με έξι νίκες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή