Ο Γιουσέιν Μπολτ έκανε τα 100 μ. σε 9.88, παρότι παραπάτησε στην κούρσα…

Ο Γιουσέιν Μπολτ έκανε τα 100 μ. σε 9.88, παρότι παραπάτησε στην κούρσα…

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περπατώντας και… παραπατώντας ο Γιουσέιν Μπολτ, στον πρώτο του αγώνα για το 2016, έδειξε ότι θα είναι το φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου στα 100 μ. και στη διοργάνωση του Ρίο. Mε θεατές περισσότερους από 20.000 Τζαμαϊκανούς, στο εθνικό στάδιο του Κίνγκστον, η «αστραπή» έτρεξε τα 100 μ., σε 9.88, πετυχαίνοντας για φέτος τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στον κόσμο.

Ο σούπερ σταρ του στίβου είχε στην πρώτη του εμφάνιση το άγχος του… πρωτάρη. Κατά την εκκίνηση παραπάτησε και παραλίγο να πέσει, αλλά χάρη στην εμπειρία του βρήκε την ισορροπία του και γρήγορα οι αντίπαλοί του βρέθηκαν να κοιτάζουν την πλάτη του. Στην ίδια κούρσα έτρεξαν και οι συμπατριώτες του Νίκελ Ασμέιντ, Γιόχαν Μπλέικ και Ασάφα Πάουελ. Τα 9.88 αποτελούν σπουδαία επίδοση και είναι η πρώτη φορά, τα τελευταία χρόνια, που ο Ολυμπιονίκης πετυχαίνει τόσο καλό χρόνο, τέτοια περίοδο. Αυτό δείχνει ότι βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αναμένεται να γράψει και άλλες χρυσές σελίδες στην ιστορία του.

«Σίγουρα δεν ήταν ο τέλειος αγώνας. Δεν έκανα καλή κούρσα. Είμαι, όμως, ικανοποιημένος γιατί κέρδισα, πέτυχα ατομικό ρεκόρ γι’ αυτή τη χρονιά και ολοκλήρωσα την κούρσα χωρίς τραυματισμό», δήλωσε αμέσως μετά τον αγώνα ο σπρίντερ.

Την καλύτερη επίδοση το 2016 την έχει πετύχει ο Γάλλος Τζιμ Βικό (9.86). Βέβαια, εάν ο Γιουσέιν Μπολτ είχε καλύτερη εκκίνηση, ο χρόνος θα ήταν διαφορετικός. Ο Τζαμαϊκανός Ολυμπιονίκης κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ με 9.56.

Ο γρηγορότερος άνθρωπος στον κόσμο έχει στη συλλογή του έξι χρυσά ολυμπιακά μετάλλια, αλλά τις τελευταίες ημέρες το ένα από αυτά ενδέχεται να αλλάξει κάτοχο. Στη διοργάνωση του Πεκίνου, η ομάδα 4Χ100 της Τζαμάικας είχε ανεβεί στην πρώτη θέση του βάθρου. Σε έναν πρόσφατο επανέλεγχο των δειγμάτων, ο Νέστα Κάρτερ βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία. Στην υπόθεση υπάρχουν αρκετά κενά και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει καλέσει τον Κάστερ στη Λωζάννη προκειμένου να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Τους αγώνες στην Τζαμάικα διοργάνωσε ο προπονητής του Γιουσέιν Μπολτ, Γκλεν Μιλς και εκτός από την επίδοση του «σταρ» υπήρξαν και άλλοι αξιόλογοι χρόνοι. Ο Μιγκέλ Φράνσις από την Αντίγκουα έτρεξε τα 200 μ. σε 19.88, στα 400 μ., τέσσερις αθλητές κατέβηκαν κάτω από τα 45΄΄ (υπερίσχυσε ο Μάτσελ Σεντένιο από τα Τρίνινταντ και Τομπάγκο με 44.37), ενώ ο Αμερικανός Τζόνι Ντατς σημείωσε την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο στα 400 μ. εμπ. με χρόνο 48.10.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή