Ο Ελληνας νικητής του Γουίμπλεντον

Ο Ελληνας νικητής του Γουίμπλεντον

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανάμεσα στους νικητές του Γουίμπλεντον βρίσκεται και ένας Ελληνας τενίστας, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς με συμπαίκτη τον Εσθονό Κένεθ Ράισμα κατέκτησε τον τίτλο στα διπλά των τζούνιορς. Ετσι, έγινε ο πρώτος Ελληνας τενίστας που κερδίζει γκραν σλαμ τίτλο σε οποιαδήποτε κατηγορία! Αναμφίβολα, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του ελληνικού τένις.

Ο τελικός στο διπλό των τζούνιορς έγινε στο κορτ 1, όπου οι Τσιτσιπάς και Ράισμα νίκησαν τους Καναδούς, Αλιασίμ και Σαποβάλοφ που ήταν νούμερο 1 του ταμπλό με 4-6, 6-4, 6-2 μέσα σε μία ώρα και 17 λεπτά. Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης των τζούνιορς, έφθασε έως τον ημιτελικό γύρο στο μονό όπου ηττήθηκε στο τρίτο σετ από τον Σαποβάλοφ, που εν συνεχεία πήρε τον τίτλο. Αναμφίβολα, με τις επιτυχίες του στο Λονδίνο, ο Ελληνας τενίστας δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες για μια σπουδαία επαγγελματική καριέρα. Στο διπλό των κοριτσιών, η Ελενα Χριστοφή έφθασε έως τον προημιτελικό γύρο με συμπαίκτρια την Τσέχα Κάνκοβα.

Το «φράγμα» των εκατό πρώτων θέσεων της παγκόσμιας κατάταξης «έσπασε» η Μαρία Σάκκαρη, λόγω της παρουσίας της στον 2ο γύρο του ταμπλό των γυναικών του Γουίμπλεντον, όπου ξεκίνησε από τα προκριματικά. Ανέβηκε 18 θέσεις και βρέθηκε στην 97η. Στο τέλος της περυσινής χρονιάς ήταν νούμερο 188 και στις αρχές του έτους ήταν στην 169η θέση.

Τον τίτλο στους άνδρες πήρε ο Αντι Μάρεϊ για δεύτερη φορά, νικώντας στον τελικό τον Μίλος Ράονιτς με 3-0 σετ (6-4, 7-6, 7-6). Αυτό ήταν το τρίτο γκραν σλαμ στην καριέρα του Σκωτσέζου τενίστα. Στις γυναίκες κυριάρχησε η Σερίνα Γουίλιαμς, επικρατώντας στον τελικό της Κέρμπερ με 7-5, 6-3. Εφθασε έτσι τους 22 τίτλους γκραν σλαμ στο απλό, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Στέφι Γκραφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή