Η Εθνική θέλει τον Γερμανό της…

Η Εθνική θέλει τον Γερμανό της…

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ζητούμενο για την εθνική μας ομάδα ήταν οι νίκες στις πρώτες στροφές της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αφενός για να μπει σε τροχιά πρόκρισης, αφετέρου, για να αποκτήσουν οι διεθνείς τη χαμένη αυτοπεποίθησή τους. Αν προτιμάτε, να επουλωθούν οι «πληγές» που άνοιξαν στον «οργανισμό» τους, βιώνοντας τον εφιάλτη της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016. Εκεί, όπου ούτε τα Νησιά Φερόε δεν κατάφεραν να νικήσουν.

Δίχως άλλο, ο Μίκαελ Σκίμπε εκλήθη να μαζέψει συντρίμμια και να ξανακάνει ομάδα την Εθνική. Δύσκολο έργο, αλλά φαίνεται πως ο Γερμανός έχει τη σωστή συνταγή. Ισως γιατί η ελληνική ομάδα χρειάζεται ξανά τον Γερμανό της, όπως τότε τον Οτο Ρεχάγκελ, υπό τις οδηγίες του οποίου ζήσαμε το καλύτερο ποδοσφαιρικό παραμύθι.

Ο Σκίμπε εφαρμόζει τη στρατηγική του Ρεχάγκελ και δημιουργεί ξανά ένα κλειστό κλαμπ παικτών στην Εθνική, πάνω στους οποίους στηρίζεται, ασχέτως της παρουσίας τους στους συλλόγους του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της φιλοσοφίας του είναι οι περιπτώσεις των ξεχασμένων σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, Γιάννη Μανιάτη και Αλέξανδρο Τζιόλη αντίστοιχα, τους οποίους εμπιστεύεται.

Κάπως έτσι, η ελληνική ομάδα απέκτησε ξανά συνοχή, χαρακτήρα, επιτυγχάνοντας ένα σερί πέντε νικών. Η αφετηρία ήταν το φιλικό στη μακρινή Αυστραλία στις αρχές Ιουνίου, όπου επικράτησε με 2-1. Με το ίδιο σκορ κυριάρχησε στο τεστ με την Ολλανδία στο Αϊντχόφεν. Και έπειτα ήρθαν οι νίκες στις πρώτες τρεις αγωνιστικές της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επί του Γιβραλτάρ με 4-1, της Κύπρου με 2-0 και της Εσθονίας επίσης με 2-0.

Σύμφωνοι, στα επίσημα ματς δεν βρέθηκαν στον δρόμο μεγαθήρια. Ομως, υπενθυμίζουμε πως στα προκριματικά του Euro το εμπόδιο των Νήσων Φερόε αποδείχθηκε ανυπέρβλητο. Αυτές οι επιτυχίες έδωσαν την απαραίτητη ώθηση για να είναι ανταγωνιστικό το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στον 8ο προκριματικό όμιλο. Πλέον, στις 13 Νοεμβρίου θα κληθεί να υποδεχθεί τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στο Καραϊσκάκη, στην πρώτη μεγάλη δοκιμασία του ομίλου, την ώρα που το Βέλγιο (συγκάτοικος στην κορυφή) θα φιλοξενεί την Εσθονία. Θα προηγηθεί το εντός έδρας φιλικό με τη Λευκορωσία στις 9 Νοεμβρίου.

Πλην της Εθνικής μας, το «τρία στα τρία» έχει κάνει η Ελβετία στον 2ο όμιλο. Εκεί όπου η πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία ηττήθηκε στην πρεμιέρα των προκριματικών από τους Ελβετούς με 2-0 στη Βασιλεία.

Και έπειτα νίκησε με 6-0 τόσο την Ανδόρα (εντός) όσο και τα Νησιά Φερόε (εκτός). Εννέα βαθμούς μετράει και η Γερμανία στον 3ο όμιλο. Αν και τούτο δεν αποτελεί είδηση, καθώς στις προκριματικές φάσεις σπανίως χάνει τον προσανατολισμό της.

Στην κορυφή του 6ου ομίλου βρίσκεται μόνη πρώτη η Αγγλία με 7 βαθμούς όμως, επειδή «κόλλησε» στη Λιουμπλιάνα και έμεινε στο 0-0 με τη Σλοβενία. Στον αμφίρροπο 9ο όμιλο, Κροατία και Ισλανδία μοιράζονται την κορυφή με 7 βαθμούς, με την Ουκρανία να ακολουθεί με δύο λιγότερους και την Τουρκία να έχει μόλις 2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή