Κάθε λεπτομέρεια πλέον μετράει

Κάθε λεπτομέρεια πλέον μετράει

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κρισιμότερη καμπή του βρίσκεται το πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1, καθώς Νίκο Ρόσμπεργκ και Λιούις Χάμιλτον μονομαχούν για τον τίτλο που θα κριθεί είτε αύριο είτε σε δυο εβδομάδες στο γκραν πρι του Αμπου Ντάμπι.

Ο Χάμιλτον έχει την ψυχολογία με το μέρος του αυτή την περίοδο, δεδομένου ότι προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες στο κρισιμότερο σημείο της χρονιάς, ωστόσο η διαφορά των 19 βαθμών που τον χωρίζει από τον Ρόσμπεργκ δίνει τον πρώτο λόγο στον Γερμανό οδηγό.

Σε περίπτωση που ο Ρόσμπεργκ αντικρίσει πρώτος την καρό σημαία στο γκραν πρι της Βραζιλίας, θα ανακηρυχθεί αυτόματα και παγκόσμιος πρωταθλητής, ενώ για να πανηγυρίσει τον τίτλο ο Χάμιλτον θα πρέπει να κάνει δύο νίκες σε ισάριθμα γκραν πρι και ο Ρόσμπεργκ να τερματίσει στη χειρότερη περίπτωση μία φορά δεύτερος και μία φορά τρίτος. Η κρισιμότητα του αγώνα προσθέτει όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό άγχος στον Γερμανό πιλότο που έχει κάνει μια καταπληκτική χρονιά και το φινάλε της φετινής σεζόν προμηνύεται εντυπωσιακό και αγχώδες.

O Νίκο Ρόσμπεργκ θέλει να επαναλάβει την περυσινή του κούρσα που τον βρήκε τόσο τον ταχύτερο οδηγό στα δοκιμαστικά χαρίζοντάς του την Pole Position, αλλά βεβαίως και τον αγώνα, καθώς ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. O Ρόσμπεργκ, στα 31 του, ξέρει πως είναι ένα βήμα πριν από την κατάκτηση του πρώτου παγκόσμιου πρωταθλήματος στην καριέρα του και πως αυτός ο τίτλος περνά από έναν καλό αγώνα, με ψυχραιμία, υπομονή και κυρίως εγρήγορση.

Στην πίστα Ιντερλάγκος της Βραζιλίας θα γραφτεί και το τελευταίο κεφάλαιο ενός σημαντικού «βιβλίου» του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς ο Φελίπε Μάσα θα αγωνιστεί για τελευταία φορά μπροστά στο κοινό της πατρίδας του, δεδομένου ότι ο ίδιος έχει προαναγγείλει την αποχώρησή του από τη Φόρμουλα 1 στο τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Ο Μάσα έχει κερδίσει στην καριέρα του 2 φορές το γκραν πρι της Βραζιλίας, το 2006 και το 2008, ενώ πολυνίκης στο Ιντερλάγκος είναι ο Αλέν Προστ με 6 πρώτες θέσεις. Ο Ρόσμπεργκ έχει επίσης κερδίσει δύο φορές στο Ιντερλάγκος και μάλιστα πέρυσι και πρόπερσι (2014, 2015).

Η πίστα έχει μεγάλη ιστορία και ο πρώτος αγώνας σε αυτήν πραγματοποιήθηκε το 1972. Οι οδηγοί θα τρέξουν 71 γύρους των 4.309 χιλιομέτρων, διανύοντας συνολικά 305.909 χιλιόμετρα. Στα θετικά του Λιούις Χάμιλτον το γεγονός πως έχει καταγράψει τον ταχύτερο γύρο με 1:14.832.

Τέλος, ο Μπέρνι Εκλστοουν παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Φόρμουλα 1 αναφορικά με το μέλλον του στη διοίκηση του αθλήματος, διαψεύδοντας τις φήμες που τον εμφάνιζαν έτοιμο να αποχωρήσει από την ηγεσία του μετά τη συμφωνία της Φόρμουλα 1 με τη Liberty Media. «Μπορεί το άθλημα να έχει πλέον νέους μετόχους, τη Liberty Media, ωστόσο αυτό είναι και το μόνο που αλλάζει προς το παρόν. Διαβεβαιώνω τους πάντες ότι δεν υπάρχει θέμα αλλαγής στην ηγεσία, τουλάχιστον έως το 2019 που θα υπάρξει νέα συμφωνία» ανέφερε ο 86χρονος Εκλστοουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή