Ολυμπιακός: Πήρε αυτό που άξιζε στις καθυστερήσεις

Ολυμπιακός: Πήρε αυτό που άξιζε στις καθυστερήσεις

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ανατροπή στο σκορ ο Ολυμπιακός των πολλών χαμένων ευκαιριών επικράτησε της Ριέκα με 2-1 χθες το βράδυ στο Καραϊσκάκη και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ. Τα πάντα θα κριθούν την Τρίτη στη ρεβάνς της Κροατίας.

Ο Χάσι αιφνιδίασε με τις επιλογές του για την ενδεκάδα. Αφησε στον πάγκο τον Φορτούνη, έχοντας τον Σεμπά στο αρχικό σχήμα σε ρόλο εξτρέμ και τον Ρομάο στο κέντρο της άμυνας αντί του Βούκοβιτς. Οι επιλογές του θύμισαν αρκετά το σχέδιο του πρώτου ματς με την Παρτιζάν στο Βελιγράδι. Διότι και εκεί ο Φορτούνης είχε μείνει εκτός ενδεκάδας – όχι όμως για αγωνιστικούς λόγους, αλλά εξαιτίας στομαχικών διαταραχών. Ενα σχήμα το οποίο είχε αποδώσει τότε καρπούς. Ο Μάριν ήταν ξανά ο επιτελικός μέσος των πρωταθλητών Ελλάδας. Ο δε Οτζίτζα με μία προπόνηση τις τελευταίες εννέα ημέρες, καθώς ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό, βρέθηκε στην ενδεκάδα, έχοντας δίπλα του τον Ζιλέ στο επίσημο ντεμπούτο του με τους «ερυθρόλευκους» σε ρόλο αμυντικών μέσων. Από κει και έπειτα ο Καπίνο ήταν κάτω από την εστία, στο δεξί άκρο της άμυνας προτιμήθηκε ο Ελαμπντελαουί από τον Φιγκέιρας, στο αριστερό ο Κούτρης, ο Ρέτσος ήταν στο κέντρο της άμυνας, ο Καρσελά εξτρέμ μαζί με τον Σεμπά και ο Μπεν η αιχμή του «δόρατος» στην κορυφή της επίθεσης των «Πειραιωτών».

Στα πρώτα 45 λεπτά, οι πρωταθλητές Ελλάδας έχασαν αρκετές σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθούν με τους Μπεν, Σεμπά, Μάριν και Καρσελά. Ηταν σαφές πως όποτε οι παίκτες του Χάσι είχαν την μπάλα στην κατοχή τους, έδειχναν ικανοί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στην άμυνα των αντιπάλων τους.

Παράλληλα, οι «Κροάτες» εφάρμοσαν το αγαπημένο τους σύστημα, αυτό των αντεπιθέσεων. Για τον λόγο αυτό ήταν απαραίτητες οι γρήγορες επιστροφές όταν χανόταν η μπάλα. Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Ριέκα προηγήθηκε με σουτ του Εμπερ στο 42΄.

Στο 65΄ ο Μπέσνικ Χάσι προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, ρίχνοντας στο γήπεδο τον Φορτούνη αντί του Σεμπά. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα και στην πρώτη επαφή με την μπάλα, ο διεθνής μεσοεπιθετικός έβγαλε ασίστ στον Οτζίτζα, ο οποίος με εκπληκτικό σουτ έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν στην κατοχή τους την μπάλα, αλλά αυξανόταν ο βαθμός δυσκολίας της δημιουργίας ευκαιριών. Στο 75΄ ο Χάσι πέρασε και τον Πάρντο αντί του Μάριν, ενώ στο 80΄ αντικατέστησε τον Οτζίτζα με τον Ανδρούτσο. Στο 83΄ ο Ζούτα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και στα τελευταία λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν ασφυκτικά για το νικητήριο γκολ. Στο 90΄ ο Ανδρούτσος είχε κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι και στο 93΄ ο Ρομάο με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Ρομάο, Ρέτσος, Κούτρης, Ζιλέ, Οτζίτζα (79΄ Ανδρούτσος), Μάριν (75΄ Πάρντο), Καρσελά, Σεμπά (65΄ Φορτούνης), Μπεν.

ΡΙΕΚΑ: Σλούγκα, Ζούτα, Εμπερ (88΄ Μάρτιτς), Ζούπαριτς, Γκαβράνοβιτς (72΄ Γέλιτς), Ελεζ, Γκόργκον (78΄ Τσέρνιτς), Μάλες, Μίσιτς, Μπράνταριτς, Βέσοβιτς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή