Η ΑΕΚ θέλει, ο ΠΑΟΚ δεν ξέρει τι θέλει…

Η ΑΕΚ θέλει, ο ΠΑΟΚ δεν ξέρει τι θέλει…

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βράδυ της Κυριακής ήταν ακόμη ένα που η ΑΕΚ έκανε κατάθεση ψυχής. Η νίκη επί του ΠΑΟΚ με 1-0 στο ΟΑΚΑ αναμφίβολα θα χαροποιούσε τον μέσο φίλο της ομάδας, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αυτή κατακτήθηκε, δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες προσδοκίες για την εκπλήρωση όλων των στόχων της φετινής σεζόν. Για την ΑΕΚ, ούτε η κούραση από τα συνεχή παιχνίδια, ούτε οι τραυματισμοί, ούτε η ατυχία της τελευταίας στιγμής με τις ενοχλήσεις που αισθάνθηκε ο Τσόσιτς που προοριζόταν για βασικός, ούτε η γρήγορη κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Σέρχιο Αραούχο στο 8΄, στάθηκαν ικανοί λόγοι για να της στερήσουν τη νίκη. Αυτή τη νοοτροπία και την ψυχολογία νικητή την πιστώνονται εξ ημισείας ο Μανόλο Χιμένεθ και το σύνολο των παικτών. Ο Μάρκο Λιβάγια περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να χριστεί σκόρερ και στη Σούπερ Λίγκα και το έκανε με ένα γκολ καθαρόαιμου επιθετικού. Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε μια ονειρεμένη εβδομάδα τριών δύσκολων παιχνιδιών, έχοντας δύο νίκες και μία ισοπαλία χωρίς να δεχθεί γκολ. Πλέον, ο «Δικέφαλος» καλείται να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν πιο καλά για το τελευταίο ντέρμπι του πρώτου γύρου με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Με τις επιστροφές των Κονέ, Τσιγκρίνσκι, Κλωναρίδη, η ΑΕΚ θα έχει ακόμη περισσότερες επιλογές στους σερί αγώνες μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων. Η Ενωση βρίσκεται στην κορυφή, ισόβαθμη του Ατρομήτου στους 20 βαθμούς, έχοντας στο -2 τον ΠΑΟΚ, στο -3 τον Ολυμπιακό και στο -7 τον Παναθηναϊκό.

Εκ διαμέτρου αντίθετο κλίμα υπάρχει στον ΠΑΟΚ, που σε ακόμη ένα ντέρμπι εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων. Παρότι τα πράγματα ξεκίνησαν ιδανικά γι’ αυτόν, καθώς η ΑΕΚ έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές νωρίς και είχε ουσιαστικά όλο τον αγώνα να πιέσει την ήδη κουρασμένη από τους συνεχείς αγώνες Ενωση. Αντ’ αυτού, ο ΠΑΟΚ έμεινε και αυτός με 10 παίκτες χάνοντας το ντέρμπι και κάθε προσανατολισμό. Ηδη, τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν τον Λουτσέσκου ως παρελθόν για τον ΠΑΟΚ. «Εχουμε πρόβλημα στους αγώνες που γίνονται στην Αθήνα», σχολίασε κυνικά ο Ρουμάνος τεχνικός. Τα στατιστικά του Πρίγιοβιτς εκτός Τούμπας δεν θυμίζουν σε τίποτα τον χαρισματικό επιθετικό που σκοράρει κατά ριπάς στην έδρα του «Δικεφάλου του Βορρά». Από τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Πρίγιοβιτς έχει βρει δίχτυα μόνο σε έναν εκτός έδρας αγώνα, ενώ δεν είναι καν απειλητικός προς την εκάστοτε εστία. Για το εν λόγω ζήτημα είχε προκύψει πολλή κουβέντα και μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Εν αντιθέσει με την ΑΕΚ, τα δύσκολα για τον ΠΑΟΚ αρχίζουν μετά τη διακοπή, καθώς το πρόγραμμα των κυπελλούχων Ελλάδος είναι πολύ πιο δύσκολο έως τα Χριστούγεννα. Στα θετικά, το ότι έχει «πίσω του» δύο εκτός έδρας ντέρμπι και σε καμία περίπτωση δεν έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία.

Θέση υπέρ του Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε ο υιός του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Γιώργος Σαββίδης, σχολιάζοντας σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης πως «εσύ δεν φεύγεις από εδώ», προσθέτοντας ταυτόχρονα πως «έχω 100 σχόλια για σένα, 1.000 άρθρα, αλλά δεν με νοιάζει καθόλου. Αλλοι θα φύγουν και όχι εσύ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή