Προβληματισμός στον Ολυμπιακό

Προβληματισμός στον Ολυμπιακό

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο «στοίχημα» που ήθελαν να κερδίσουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού στην εκκίνηση της περιόδου ήταν η επιστροφή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα από απουσία ενός έτους. Και τα κατάφεραν αποκλείοντας την Παρτιζάν και τη Ριέκα. Στη συνέχεια, ο ρεαλιστικός στόχος τους ήταν η κατάκτηση της 3ης θέσης του 4ου ομίλου, καθώς έμοιαζε απίθανο να προσπεράσουν μία εκ των Μπαρτσελόνα ή Γιουβέντους. Ομως, η εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα από τη Σπόρτινγκ, τον βασικό αντίπαλό τους στην κούρσα για την 3η θέση, ουσιαστικά εκμηδένισε κάθε πιθανότητα μετάταξής στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Στο τέλος της διαδρομής και με συγκομιδή ενός βαθμού, λογικό επόμενο είναι να προκύπτει σκεπτικισμός. Αλλά και προβληματισμός για την υποχώρηση της Ελλάδας στη 15η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA.

Μια εξέλιξη για την οποία ο Ολυμπιακός φέρει τη λιγότερη ευθύνη με βάση την πορεία του την τελευταία πενταετία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μάλιστα, οι εξαιρετικές επιδόσεις του τα προηγούμενα χρόνια τον έχουν φέρει στην 24η θέση της σχετικής βαθμολογίας. Πάντως, αν στο τέλος της περιόδου η Ελλάδα παραμείνει στη 15η θέση, τότε από τη σεζόν 2019-2020 ο πρωταθλητής θα αρχίζει τις υποχρεώσεις του από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο κυπελλούχος από τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Εφόσον η χώρα μας υποχωρήσει στη 16η θέση, θα χαθεί ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και από τη μεθεπόμενη περίοδο θα αγωνίζονται τέσσερις ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Τάκης Λεμονής έχει εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές του, αλλά και στη νοοτροπία της ομάδας του. «Ο Ολυμπιακός έχει καρδιά πρωταθλητή», είπε χαρακτηριστικά μετά το ματς με τη Γιουβέντους, όταν αναφέρθηκε στις εγχώριες υποχρεώσεις. Μάλιστα, οι «Πειραιώτες» έχουν ένα επιπλέον κίνητρο για να κυνηγήσουν τον τίτλο. Εφόσον τον κατακτήσουν, τότε θα φθάσουν τους οκτώ στη σειρά, πετυχαίνοντας έτσι νέο ρεκόρ συνεχόμενων τίτλων στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μετά την ολοκλήρωση του 1ου γύρου του πρωταθλήματος, οι «ερυθρόλευκοι» θα δραστηριοποιηθούν στη μεταγραφική αγορά, όπου αναμένεται να κινηθούν για την απόκτηση τερματοφύλακα, αριστερού μπακ, εξτρέμ και επιθετικού. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο αποχώρησης και άλλων παικτών.

• Συγγνώμη ζήτησε ο Σεμπά από τους συμπαίκτες του και το τεχνικό επιτελείο πριν από τη χθεσινή προπόνηση, επειδή αποχώρησε από το Καραϊσκάκη στο ημίχρονο του αγώνα με τη Γιουβέντους, δυσαρεστημένος για την αντικατάστασή του από τον Μάριν. Ο Τάκης Λεμονής έκανε δεκτή τη συγγνώμη του Βραζιλιάνου εξτρέμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή