«Νίκη τίτλου» για τον ΠΑΟΚ στα Γιάννενα

«Νίκη τίτλου» για τον ΠΑΟΚ στα Γιάννενα

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο «Δικέφαλος του Βορρά», επικράτησε με 3-1 εκτός έδρας του ΠΑΣ Γιάννενα, ενώ οι γηπεδούχοι έχουν δικαιολογημένα παράπονα για τον βοηθό διαιτητή Καλφάκη, καθώς το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ δεν θα έπρεπε να μετρήσει, καθώς ο Πέλκας ήταν σε θέση οφσάιντ.

Με γκολ του Πέλκα στο 9ο λεπτό και του Πρίγοβιτς στο 39ο και το 45ο, ο ΠΑΟΚ πέρασε από τους «Ζωσιμάδες», επικρατώντας του ΠΑΣ Γιάννενα με 3-1 και πήρε σημαντικό προβάδισμα στην «μάχη» που δίνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για τον ΠΑΣ, μείωσε ο Πέδρο Κόντε. Πέραν της σημαντικής νίκης, ο ΠΑΟΚ μετέφερε ακόμα περισσότερο άγχος σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ που αγωνίζονται μεταξύ τους σε λίγη ώρα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Στο πρώτο γκολ του «Δικεφάλου» στο 9΄, ο Πέλκας σκόραρε προ κενής εστίας από εμφανή θέση οφσάιντ, έπειτα από πάσα του Πρίγιοβιτς, ωστόσο ο βοηθός διαιτητή Μανώλης Καλφάκης παρά το γεγονός πως είχε σωστή θέση, κράτησε κάτω την σημαία του και το γκολ μέτρησε κανονικά.

Ο ΠΑΟΚ, που είχε την συμπαράσταση περίπου 2,5 χιλιάδων οπαδών του στα Γιάννενα, μπήκε δυνατά στον αγώνα χάνοντας δύο καλές ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννενα εμφανίστηκε υποτονικός και  βρέθηκε να κυνηγά από την αρχή του αγώνα το σκορ, ύστερα από το γκολ του Πέλκα.

Μετά το 20ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ υποχώρησε και ο ΠΑΣ κέρδισε μέτρα χωρίς να χάσει κάποια σπουδαία ευκαιρία, Αντίθετα ο ΠΑΟΚ, παραλίγο να «κλειδώσει» την νίκη από το 29ο λεπτό, όμως ο Πρίγιοβιτς νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Βελλίδη που απέκρουσε την προσπάθεια του Σέρβου επιθετικού. Ο σέντερ φορ των Κυπελλούχων Ελλάδος, σκόραρε τελικώς στο 39ο λεπτό για το 0-2, νικώντας με διπλή προσπάθεια τον τερματοφύλακα της ομάδας των Ιωαννίνων. Το σκορ για το πρώτο ημίχρονο έκλεισε στις καθυστερήσεις, με σκόρερ και πάλι τον Πρίγιοβιτς που βρήκε δίχτυα εξ επαφής, εκμεταλλευόμενος κόντρα σε αμυντική προσπάθεια του Μιχαήλ.

Το δεύτερο ημίχρονο, κύλησε σε χαμηλό ρυθμό μέχρι το 70ο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ αναζητούσε το τέταρτο γκολ με μακρινά σουτ και περίτεχνες ενέργειες, ενώ ο Πρίγιοβιτς νικήθηκε και πάλι σε τετ α τετ από τον Βελλίδη, στο 66΄.Ντεμπούτο πραγματοποίησε ο Μάρσιο Αζεβέδο, αντικαθιστώντας τον Κάμπος, ενώ ο ΠΑΣ μείωσε στο σκορ με γκολ του χαρισματικού Πέδρο Κόντε (71΄) που βρήκε δίχτυα με κοντινή κεφαλιά και έσπασε το ρεκόρ της απαραβίαστης εστίας του Πασχαλάκη, που μετρούσε μέχρι σήμερα 11 παιχνίδια χωρίς παθητικό. Μεγάλη εμφάνιση για τον Μάρκο Βελλίδη, που είχε τρεις καταπληκτικές επεμβάσεις στα τελευταία λεπτά, κρατώντας το τελικό 1-3. 

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Καρανίκας, Τζημόπουλος(69΄ Τσικάρσκι), Μιχαήλ, Μπέριος, Μπουκουβάλας, Λίλα(16’ Μανθάτης), Βιντάλ(46΄ Σολτάνι), Γαρουφαλιάς, Γιάκος,Κόντε.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Σάκχοφ, Μαουρίσιο, Κάμπος(65΄ Αζεβέδο), Μακ(79΄ Λημνιός), Πέλκας(87΄ Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή