Ευελιξία από UEFA στις διοργανώσεις της

Ευελιξία από UEFA στις διοργανώσεις της

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη μια σειρά αλλαγών στις διοργανώσεις UEFA φέρνει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου, διαφοροποιώντας κατά πολύ την όποια «παράδοση» είχε χτιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου όλα… γύριζαν γύρω από αυτό.

Ολες οι αλλαγές θα εφαρμοστούν από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, δηλαδή από τον προσεχή Αύγουστο, και αφορούν τόσο το Τσάμπιονς Λιγκ όσο και το Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και το Σούπερ Καπ.

Εκ των μεταρρυθμίσεων που αποφασίστηκαν από την UEFA, ξεχωρίζει η δυνατότητα τέταρτης αλλαγής στους ποδοσφαιρικούς αγώνες που οδηγούνται στην παράταση. Με αυτό το δεδομένο, οι προτεραιότητες σε μια ομάδα αλλάζουν, καθώς η βασική ενδεκάδα, σε σχέση με τους «έντεκα» που θα αγωνίζονται μετά το 90ό λεπτό, δύναται να είναι διαφοροποιημένη κατά τα 4/11, προσθέτοντας σε κάθε περίπτωση περισσότερα «σενάρια» αγώνων για έναν προπονητή, δυνατότητα μεγαλύτερου ρίσκου ή «υπερφόρτωσης» μιας γραμμής της ενδεκάδας χωρίς να αναγκάζονται να παίξουν ποδοσφαιριστές σε θέσεις που δεν είναι οι φυσικές τους, αλλά κυρίως διαφορετικές προτεραιότητες όταν το παιχνίδι είναι ισόπαλο και προσεγγίζει το 90ό λεπτό.

Ως προς τις μεταγραφές, καταργείται ο περιορισμός που ίσχυε μέχρι σήμερα και απαγόρευε τη δυνατότητα συμμετοχής ενός ποδοσφαιριστή στο Τσάμπιονς Λιγκ με δύο διαφορετικές ομάδες. Κάθε σύλλογος θα έχει τη δυνατότητα για τρεις αλλαγές στο ρόστερ πριν τα νοκ άουτ, χωρίς να τον περιορίζει η εκάστοτε προηγούμενη ομάδα που αγωνιζόταν.

Αν ο κανόνας ίσχυε από φέτος για παράδειγμα, ο Φελίπε Κουτίνιο θα είχε δικαίωμα συμμετοχής με την Μπαρτσελόνα στο Τσάμπιονς Λιγκ, παρά το γεγονός ότι έπαιξε και με τη Λίβερπουλ την τρέχουσα σεζόν.

Κατ’ εξαίρεση και μόνο για τους τελικούς των τριών διοργανώσεων, θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής στην αποστολή σε 23 ποδοσφαιριστές και όχι 18 όπως ήταν μέχρι και τη φετινή σεζόν. Πρακτικά, οι παίκτες που αποτελούν τον «πάγκο» της ομάδας θα είναι περισσότεροι από τους «βασικούς», στα πρότυπα του Παγκοσμίου Κυπέλλου αλλά και των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων στα οποία συμμετέχουν εθνικές ομάδες. Επίσης, η παράδοση που αφορούσε την ώρα έναρξης των αναμετρήσεων σταματά και πλέον οι αγώνες θα ξεκινούν στις 22.00 ώρα Ελλάδας και όχι στις 21.45, όπως είχαμε συνηθίσει. Η συγκεκριμένη ώρα έναρξης, ωστόσο, δεν αφορά όλα τα παιχνίδια, καθώς δύο αναμετρήσεις ανά αγωνιστική ημέρα θα ξεκινούν στις 19.55, σε μοντέλο που θυμίζει τον τρόπο προγράμματος του Γιουρόπα Λιγκ, στο οποίο υπήρχαν δύο διαφορετικές ώρες έναρξης (20.00 και 22.05).

Τέλος, σε ρύθμιση που μπορεί να θεωρηθεί χαριτολογώντας… φωτογραφική, ομάδες που έχουν κατακτήσει πέντε φορές το Γιουρόπα Λιγκ ή τρεις συνεχόμενες, θα μπορούν να φέρουν συγκεκριμένο σήμα στο μανίκι της φανέλας. Τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις πληροί μονάχα η Σεβίλλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή