Απέκλεισε την Πλίσκοβα η εντυπωσιακή Σάκκαρη

Απέκλεισε την Πλίσκοβα η εντυπωσιακή Σάκκαρη

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μία εντυπωσιακή εμφάνιση η Μαρία Σάκκαρη απέκλεισε χθες το νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, την Καρολίνα Πλίσκοβα και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του φημισμένου τουρνουά της Ρώμης. Η 22χρονη Ελληνίδα τενίστρια έχασε το πρώτο σετ με 3-6. Αλλά κατάφερε να πετύχει την ανατροπή και να φθάσει στη νίκη κατακτώντας τα επόμενα δύο σετ με 6-3, 7-5. Ο αγώνας είχε διάρκεια 2 ώρες και 21 λεπτά και μόλις ολοκληρώθηκε, η Τσέχα τενίστρια εμφανώς εκνευρισμένη, ξέσπασε κτυπώντας τη ρακέτα της όπου έβρισκε.

Η Σάκκαρη, που βρίσκεται στην 42η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, απέκλεισε για πρώτη φορά στην καριέρα της μία τενίστρια η οποία βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα του κόσμου. Επιπλέον, ήταν η δεύτερη νίκη της απέναντι σε τενίστρια της πρώτης δεκάδας. Υπενθυμίζουμε πως τον περυσινό Σεπτέμβριο είχε νικήσει την Καρολίν Βοσνιάκι.

Με τις επιτυχίες της η Σάκκαρη έχει υποχρεώσει την παγκόσμια τενιστική κοινότητα να την αποθεώσει, καθώς στον 1ο γύρο του τουρνουά της Ρώμης απέκλεισε τη φιναλίστ την προηγούμενη εβδομάδα στη Μαδρίτη, Κίκι Μπέρτενς (Νο 15 στον κόσμο).

Αντιθέτως, ο Στέφανος Τσιτσιπάς «λύγισε» από τον εξαιρετικό Μάρτιν Ντελ Πότρο στον 2ο γύρο του ταμπλό των ανδρών του τουρνουά της Ρώμης. Ο 19χρονος Ελληνας έδωσε μια πολύ μεγάλη μάχη με αντίπαλο έναν από τους καλύτερους τενίστες στον κόσμο (Νο 6 στην παγκόσμια κατάταξη), αλλά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 7-5, 6-3.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή