«Ο Τσιτσιπάς είναι στους καλύτερους τενίστες της επόμενης γενιάς»

«Ο Τσιτσιπάς είναι στους καλύτερους τενίστες της επόμενης γενιάς»

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ούτε μήνας δεν συμπληρώθηκε από τον θρίαμβο του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Γουίμπλεντον. Στο Λονδίνο πανηγύρισε το 13ο γκραν σλαμ της καριέρας του. Μόνο τρεις τενίστες έχουν περισσότερα από τον Σέρβο: ο Φέντερερ των 20 τίτλων, ο Ναδάλ με 17 και ο Πιτ Σάμπρας των 14. Επιπλέον, άφησε στην 5η θέση τον θρυλικό Ρόι Εμερσον των 12 γκραν σλαμ.

Τα υπενθυμίζουμε για να αναδείξουμε το μέγεθος της επιτυχίας του Στέφανου Τσιτσιπά στο Μάστερς του Τορόντο. Για να προκριθεί στον προημιτελικό γύρο, ο 19χρονος Ελληνας τενίστας «πέταξε» εκτός διοργάνωσης ίσως τον πιο φορμαρισμένο τενίστα αυτή τη στιγμή στον κόσμο, που έψαχνε τον πέμπτο του τίτλο στον Καναδά. Μια επιτυχία που δεν έχει προηγούμενο στο ελληνικό τένις. Ενας θρίαμβος τον οποίο δεν θα μπορούσαμε να είχαμε φανταστεί πριν από λίγους μήνες.

Οι προβολείς των μεγαλύτερων μέσων ενημέρωσης του εξωτερικού έχουν στραφεί πάνω στον Τσιτσιπά. Από την 27η θέση της παγκόσμιας κατάταξης που ήταν τη Δευτέρα, σε δύο ημέρες θα αναρριχηθεί τουλάχιστον έως το Νο 23. Μιλώντας στο SkySports ο Βρετανός βετεράνος τενίστας Γκρεγκ Ρουσέτσκι έκανε άκρως εγκωμιαστικά σχόλια: «Μέχρι τώρα όλοι μιλούσαν για τον Ζβέρεφ. Τώρα ο Τσιτσιπάς έβαλε το όνομά του στο μείγμα των καλύτερων τενιστών της επόμενης γενιάς. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει την εμφάνιση του Μποργκ, την ανταγωνιστική φύση του Εντι Μάρεϊ και την ηρεμία του Ρότζερ Φέντερερ».

Τι μείγμα αλήθεια. Αν στην πορεία δικαιωθεί ο Ρουσέτσκι, τότε ο Ελληνας τενίστας μπορεί να αφήσει το στίγμα του στο παγκόσμιο τένις. Μιλώντας στην «Κ» τον περασμένο Μάιο από το Εστορίλ, ο Τσιτσιπάς δεν είχε διστάσει να πει πως έχει στόχο να βρεθεί στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης. Αλλωστε, πριν από δύο χρόνια ήταν στην κορυφή της κατάταξης των τζούνιορς.

Χαρακτηριστικά είναι όσα έγραψε χθες η ιστοσελίδα Sportsnet: «Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εμφανίζεται καλά στον δρόμο των σούπερ σταρ του τένις. Οι φίλοι του τένις περιμένουν υπομονετικά για την εμφάνιση κάποιου που θα βγει από τις σκιές των τεσσάρων μεγάλων, Ρότζερ Φέντερερ, Ραφαέλ Ναδάλ, Νόβακ Τζόκοβιτς και Εντι Μάρεϊ, οι οποίοι έχουν κυριαρχήσει στο άθλημα εδώ και περίπου 15 χρόνια. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει αυτό που χρειάζεται για να κάνει ακριβώς αυτό».

Και κάτι τελευταίο. Μετά τον θρίαμβό του, ο Τσιτσιπάς έσπευσε να γράψει στον φακό της κάμερας της τηλεόρασης: «Προσευχήσου για την Ελλάδα». Στις δηλώσεις του στους Καναδούς δημοσιογράφους είπε χαρακτηριστικά: «Ενιωσα να το κάνω επειδή η χώρα μου, τις τελευταίες εβδομάδες, έχει περάσει δύσκολες στιγμές και άνθρωποι πέθαναν, υπάρχουν τραυματίες. Ενας από τους φίλους μου βρίσκεται στο νοσοκομείο. Αυτό ήταν το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή